fbpx

Németországban kb. minden második percben törnek be egy házba vagy lakásba. Az esetek 70%-ában az ajtókat és az ablakokat egyszerűen kiemelik a keretből. Ez évről-évre sokmilliárdos kárt okoz, és akkor még nem is beszéltünk a visszaszerezhetetlen értékekről vagy az erőszak alkalmazásából fakadó fizikai vagy pszichikai károsodásokról.
A modern nyílászáró rendszerek már standard kivitelben is nagy biztonságot nyújtanak a profilok szilárdságának és az átadott gyártási és szerelési előírásoknak. A megfelelő kialakítás meggátolja a gyors kiemelést. Minél ellenállóbb egy szerkezeti elem, annál nagyobb a tettes elfogásának a lehetősége.

Különleges kiegészítő extrákkal fokozható a biztonság:

  • Kiegészítő, kiemelés ellen biztosító elemek a keretben.
  • Biztonsági zárak és vasalások.
  • Biztonsági üvegezések és betétek, amelyek önmagukban is erős, tartós eszközök


Erkélybeépítés

Ritkán használt erkélyek, loggiák vagy teraszok kiegészítő lakótérré válhatnak, ha beüvegezik őket. Az üvegfal ráadásul védi a lakást az időjárás hatásaitól, a zajtól és a portól, míg a fényt akadálytalanul beengedi. Ha a régi erkélymellvéd eltávolítható, akkor a padlótól a mennyezetig futó üveggel akár még több fényt és kilátást nyerhetünk.

A beüvegezett erkély télikertként működik, és fontos szerepet tölt be mint napcsapda és klímakiegyenlítő. Az eső, a hideg és a huzat nem közvetlenül az ablakot és az erkélyajtót támadja.

Háromféle szerelési mód lehetséges: a mellvédfal tetejére, közvetlenül a mellvéd mögé, vagy mellvéd nélkül (az utóbbi főleg új épületeknél vagy régi házak teljes rekonstrukciója esetén ajánlható). Így minden esetben megtalálható az ideális műszaki és formai megoldás Az erkélybeüvegezés gyakorlatilag mindenütt lehetséges, ahol a szerkezet alul vasbeton lemezre támaszkodhat és felül födémcsatlakozás lehetséges.

A hőhidas rendszerű erkélybeépítést alumínium tolóablakprofillal készítik, és igény szerint fix elemekkel egészítik ki. A szerkezet minden oldalon szilárdan és tömítetten csatlakozik a falakhoz és az erkélylemezekhez. A tolóablak két vagy háromsínes megoldásban készülhetnek 50, ill. 67 %-os nyithatósággal.

Fix elemekkel is többféleképpen kombinálhatóak a rendszerek. Kiegészítésként az oldalfalakba is beépíthetők nyitható szárnyak, melyek a tisztíthatóságot biztosítják. Az optimális megjelenést nyújtó színárnyalat a RAL-skála szerinti változatos színek közül választható ki. Egyrétegű vagy hőszigetelő üveg éppúgy beépíthető, mint színes vagy átlátszatlan üvegek. Fokozott napvédelem függönyök, külső vagy belső reluxák, napellenzők segítségével érhető el.

Elérhetőségeink

Érdi bemutatóterem

Mobil: +36 70 608 0808

Keszthelyi bemutatóterem

Írjon nekünk az alábbi email címen: info@ema.hu

Kövessen minket a social felületeinken is!

Kérjen ajánlatot ma!