fbpx

Üveg osztók használata

Különféle osztóink alkalmazásával egyedibbé varázsolhatja ingatlanának homlokzatát. Lássuk a lehetőségeket: 

  • álosztó az üvegrétegek között elhelyezve (18, 26, 45 mm széles)
  • az üveg mindkét oldalára kívülre felragasztott duplex álosztó (26, 46 mm széles)
  • az üvegmezőt valóban kettéosztó valódi üvegosztók (kb. 70, 80, 100 mm széles)

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az osztók használata hatással van a hőátbocsátási tényezőre is! 

Üveg osztók használata

Üvegközti álosztó: 

Az üvegközti álosztók porszórt alumíniumból készülnek, és az üvegrétegek közé vannak beszerelve. Megjelenésre hasonló hatású, mint egy kézileg elkészített valódi keskeny osztó. Az üvegközti álosztók mérete szemből nézve a legkeskenyebb az összes osztó közül. Az üvegközti álosztók többféle színben elérhetőek nálunk: fehér, arany, ezüst, rézhatású, aranytölgy, mahagóni, dió. Ha pl. bronz vagy ezüst szín mellett dönt, érdemes hozzáigazítania a fa nyílászárója vízvetőjének színét. Ha pl. fahatású mellett teszi le a voksát, javasoljuk, hogy illessze hozzá a kiválasztott műanyag nyílászárójának színéhez.

Üveg osztók használata

Ragasztott duplex álosztó: 

Egy ragasztott duplex álosztó az üvegmezők közé beépített távtartóprofilokból áll, amelyek semmilyen kapcsolatban nincsenek az üvegfelülettel, tehát azt ténylegesen nem osztják meg. A nyílászáró gyártóüzemben az összeszerelő szakemberek az üvegmezők külső felületére (természetesen az üveg legbelső és legkülső oldalára is) felragasztják az osztókat úgy, hogy az egy valódi üvegosztó hatását kelti anélkül, hogy az ismert statikai terhelések jelentkeznének. A duplex álosztók mérete szemből nézve közepes szélességű.

Üveg osztók használata

Valódi üvegosztó:

A valódi üvegosztó esetén az üvegtábla ténylegesen több darabra osztódik, minden egyes üvegmező valóban külön-külön üvegdarabokból áll. A valódi üvegosztók mérete szemből nézve a legszélesebb az összes osztó közül, tehát egy markáns megjelenést biztosít, de bizonyos esetekben (pl. nagyméretű erkélyajtók, teraszajtók, és bejárati ajtóknál) használatuk javasolt vagy a rendszer beszállítók által elő is van írva.

Elérhetőségeink

Érdi bemutatóterem

Mobil: +36 70 608 0808

Keszthelyi bemutatóterem

Írjon nekünk az alábbi email címen: info@ema.hu

Kövessen minket a social felületeinken is!

Kérjen ajánlatot ma!