fbpx

Tudja, hogy fa ablakai milyen igénybevételnek lesznek kitéve beszerelés után?
Egy alapos és költséges felületkezelési eljárás a fafelületek egységes festésére szolgál. Mindezek nem csupán egy látványos kiterülést eredményeznek legkülönbözőbb színárnyalatokban, hanem az EMA nyílászárók hosszú távú ellenállását a szükséges környezeti hatásokkal szemben.

Érdemes először meghatározni a fa ablakok és ajtók lazúrfestékeinek igénybevételi csoportjait…

A következő táblázat támpontot nyújt Önnek abban, hogy ablakai milyen igénybevételnek vannak/lesznek kitéve beszerelés után. A döntő szempontok: éghajlat/fekvés, épületmagasság, tetőkilógás, valamint beépítési mélység. Ha tudja, hogy a három csoport közül melyik jelentkezik Önnél, könnyebben el tudja dönteni, hogy milyen időn belül válik szükségessé nyílászáróinak karbantartása.

Igénybevétel szintje

Igénybevétel szintje:

Gyenge időjárási hatás: zöld
Közepes időjárási hatás: sárga
Erős időjárási hatás: piros
Tető kilógás: nagy, közepes, kicsi (balról jobbra)

Beépítés síkja: belső falsík, külső falsík

… csak ezután válassza ki a megfelelő lazúrszínt:
Az alábbi táblázat segítségével gyorsan és egyszerűen meghatározhatja, hogy milyen időközönként válik szükségessé fa ablakának egy alapos ellenőrzés és egy esetleges felújítás, újrafestés.

A mindenkori időközök a kiválasztott szín árnyalatával, továbbá a környezeti hatások (mint például csapóeső és napsütés) miatti igénybevétellel vannak összefüggésben.

nyilaszarok igenybevetele 02
nyilaszarok igenybevetele 03

Az alábbi színek csupán tájékoztató jellegűek, ugyanis a különböző képernyőbeállítások nem tesznek lehetővé egységes szemléltetést! Faanyag: borovi fenyő.

* Különleges színek egyedi igény esetén kivitelezhetőek!

Ápolási tanácsok


Minőségi nyílászáróinkban még sokáig örömét leli majd. Az EMA-ablakok könnyen tisztíthatóak és alacsony a karbantartási igényük.

Ápolási csomagunk többek között felfrissíti a színeket és ablakát ismét új fényben tünteti fel. Rendszeres évenkénti ápolás mellett hosszabbítani tudjuk a „felújítási” időközöket és ezáltal az élettartamot is.

Fa nyílászárók esetén természetesen a vízvető sínek alkalmazása is elengedhetetlen.

Elérhetőségeink

Érdi bemutatóterem

Mobil: +36 70 608 0808

Keszthelyi bemutatóterem

Írjon nekünk az alábbi email címen: info@ema.hu

Kövessen minket a social felületeinken is!

Kérjen ajánlatot ma!