fbpx

Erre a kérdésre nincs egy általános válasz, amely minden cégre érvényes, de itt röviden leírjuk, hogy mi mit vállalunk, ha nálunk rendelsz ablakot, ajtót, árnyékolót, garázskaput, vagy más terméket.

Mi biztosítunk is róla, hogy amit vállalunk, be is tartjuk.

Most pedig beszéljenek a számok:

 • Fehér színű, négyszögletű vagy egyéb alakos (háromszög, trapéz, stb.) műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje: 1-3 hét.
 • Standard színű (3-5 leggyakoribb szín), négyszögletű vagy egyéb alakos (háromszög, trapéz, stb.) műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje: 2-6 hét.
 • Extra színű (közel 40 szín), négyszögletű vagy egyéb alakos (háromszög, trapéz, stb.) műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje: 4-10 hét.
 • Kívül alumínium borítású (bármilyen RAL szín), négyszögletű vagy egyéb alakos (háromszög, trapéz, stb.) műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje: 4-10 hét.
 • Fontos! Az íves műanyag ablakok és ajtók gyártási ideje (színtől függetlenül) minden esetben egyedileg van meghatározva, aktuális kapacitás kihasználtság alapján.
 • Festett fa ablakok és ajtók gyártási ideje: 4-8 hét.
 • Kívül alumínium borítású (bármilyen RAL szín), festett fa ablakok és ajtók gyártási ideje: 6-10 hét.
 • Alumínium ablakok, ajtók, portálok, függönyfalak, télikertek gyártási ideje (bármilyen RAL szín): 3-6 hét.
 • Beltéri ajtók (dekorfóliás, CPL laminált, MDF, HDF, festett fa) gyártási ideje: 6-8 hét.
 • Fehér színű redőnyök, szúnyoghálók, egyéb árnyékolók gyártási ideje: 1-2 hét.
 • Színes redőnyök, szúnyoghálók, egyéb árnyékolók gyártási ideje: 2-4 hét.
 • Standard méretű tetőablakok szállítási ideje: raktárról vagy néhány munkanapon belül.
 • Garázskapuk, ipari kapuk gyártási ideje: 1-3 hét.
 • Párkányok, könyöklők, szállítási ideje: raktárról vagy 1-2 héten belül belül.
 • Energiatakarékos elektromos fűtőtestek szállítási ideje: raktárról vagy 1-2 héten belül.

Fontos megjegyeznünk, hogy a fenti gyártási határidők minden esetben a végleges írásbeli megrendelés alapján elkészült megrendelés visszaigazolás kézhezvételének (ami alapján gyártásba adhatóak a termékek) és az előleg beérkezésének napjától számítanak!

Ez többek között azt jelenti, hogy ha szóban megrendelted, de írásban nem erősítetted meg megrendelésedet, akkor a gyártási határidő nem a szóbeli, hanem az írásbeli megrendelés leadásának (és ez előleg beérkezésének) napjától számít.
Ugyanígy sok esetben előfordult, hogy a Vásárló leadta megrendelését írásban és be is fizette vagy átutalta az előleget, viszont ezt követően még módosított a megrendelésén. Mivel ilyenkor nekünk is változtatnunk kell a gyártási folyamatokon és nyilvánvalóan az alapanyagok beszerzésén is, ezért a határidő ilyen esetben mindig onnét számítódik, amikor a tényleg végleges (azaz a módosított/javított) megrendelés le lett adva és vissza lett igazolva.

Az előleg beérkezése pedig kivétel nélkül minden esetben szükséges előfeltétele a termékek gyártásba adásának.

Az előleg fizetése történhet akár banki átutalással, akár banki készpénz befizetéssel, akár bármelyik szaküzletünkben történő készpénz befizetéssel.

Banki és egyéb cégadatainkat itt találhatod meg: ema.hu/cegunkrol/cegadatok/

Mivel Magyarországon vagyunk és jelen esetben hazai teljesítésről beszélünk, ezért alapvetően mindig Forintban számolunk és igazoljuk vissza a megrendeléseket, de előzetesen bejelentett igény alapján akár Euróban is történhet a fizetés. Ebben az esetben mi határozzuk meg az átváltási árfolyamot, amely jellemzően a Magyar Nemzeti Bank EUR középárfolyamánál kb. 10-20 Ft-tal alacsonyabb árfolyam. Ezt azért alakítottuk ki így, mivel Eurós fizetés esetén nekünk több költségünk merül fel a befizetett/átutalt pénz kezelése során.

Azt is ki kell emelnünk, hogy a fentebb leírt határidők általános érvényeűk, tehát ha Neked bármi miatt is rövidebb idő alatt van szükséged a termékeidre, kérjük érdeklődj munkatársainknál, mert elképzelhető, hogy akár még ennél is gyorsabban biztosítani tudjuk Neked, amit megrendeltél!

Továbbá, azt is fontos tudnod, hogy ezek a határidők csupán a gyártási határidőket jelentik, ami után a termékeidet még át kell hoznunk az üzemekből a hozzád legközelebb eső raktárunkba, valamint a termékár fennmaradó részének kifizetését és a Veled történő időpont egyeztetést követően pedig megtörténik a szakszerű beszerelés.

A gyártás befejezésétől számítva jellemzően néhány napon belül megtörténik az adott raktárba való beszállítás. Értelemszerűen több megrendelést össze kell várnunk, hogy teli autóval fuvarozzunk, ezáltal is csökkentve a Téged terhelő költségeket.

A beszerelés várható idejével kapcsolatban pedig kérünk, mindig előre érdeklődj munkatársainknál, akik készséggel állnak rendelkezésedre! Így tudni fogod, hogy mire számíthatsz, hogyan érdemes felkészülnöd az ablakcserére, és kb. mennyi ideig fognak tartani a helyszíni munkálatok.

Bízunk benne, hogy a fenti tájékoztatóval segítettünk Neked eligazodni a várható határidőkben, de ha további kérdésed van, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

Ha még több ingyenes és hasznos információra vágysz az ablakokkal, ajtókkal, árnyékolókkal, kaputechnikával, vagy akár az elektromos fűtési megoldásainkkal kapcsolatban, és nem akarsz lemaradni a nyereményjátékainkról, valamint újdonságainkról, lájkold Facebook oldalunkat és csatlakozz Te is követőink egyre növekvő táborához!

Köszönjük figyelmedet!

az EMA-Csapat

Elérhetőségeink

Érdi bemutatóterem

Mobil: +36 70 608 0808

Keszthelyi bemutatóterem

Írjon nekünk az alábbi email címen: info@ema.hu

Kövessen minket a social felületeinken is!

Kérjen ajánlatot ma!