fbpx

Napvitorla

Fedezze fel a napvitorla különleges világát, ahol az innováció és a természeti inspiráció találkozik. A keleti természeti népek hagyományai és a vitorláshajók dagadó vásznai ihlették ezt az egyedülálló kültéri árnyékolási megoldást, amely gyorsan vált az egyik legnépszerűbb kültéri árnyékolóvá. Napvitorláink tökéletes egyensúlyt kínálnak a formatervezés és a funkcionalitás között, biztosítva a napsugárzás hatékony szűrését, miközben esztétikailag is kiemelkedő megjelenést nyújtanak.

Napvitorlák története

A keleti természeti népek és a vitorláshajó dagadó textíliái inspirálták a napvitorla kifejlesztését, ami rövid idő alatt az egyik leginnovatívabb kültéri árnyékolóvá lépett elő. A napvitorla titka a napsugarak beesési szögének megfelelően állítható pillekönnyű textília és az árnyékolási feladatok lehető legrugalmasabb megoldása.

Válassza a FIX, az állítható IDEA, vagy az állítható-feltekerhető IDEA-COMFORT napvitorláink valamelyikét, és élvezze a napellenzők által nyújtott kényelmet és védelmet. Könnyű, de robusztus szerkezetükkel a napvitorlák nem csak árnyékot adnak, hanem ellenállnak a szélsőséges időjárási viszontagságoknak is, miközben a rugalmas és széleskörű beállítási lehetőségeknek köszönhetően minden helyzetben ideális árnyékolást biztosítanak.

Védekezzen okosan a nap ellen a napvitorlával, ahol a technológia és a természet ötvözete teremt hűvös menedéket a tűző napfény alól.

A szakszerű megfogalmazás így szól: a napvitorla a nap járása szerint célszerűen elhelyezett, a tűző napsugaraktól és az UV-sugaraktól 85-90%-ban védő, a sarokpontokban megfeszített, fix vagy állítható, 230 g/m2 tömegű, 100% HDPE nagynyomású poliészter elemi szálakból hurkolt mikrohézagos textilárnyékoló, pontosítva annyiban, hogy az IDEA-COMFORT, Cégünk napvitorla-családjának legújabb generációja állítható, és a napellenzőkhöz hasonlatosan feltekerhető változatban készül.

Termékjellemzők és előnyök

A napvitorlák különleges tervezése a természeti inspirációt és modern technológiai fejlesztéseket ötvözi. Könnyű, de erős HDPE (magas sűrűségű polietilén) anyaguk biztosítja a tartósságot és a hosszú távú használhatóságot. A mikrohézagos szerkezet lehetővé teszi a levegő áramlását, így a napvitorla alatti terület hűvösebb marad, miközben az UV-sugárzás 85-90%-át kiszűri.

Állíthatóság és rugalmasság

A napvitorláink többféle rögzítési és állítási lehetőséget kínálnak, beleértve a FIX, IDEA, és IDEA-COMFORT modelleket, amelyek különböző méretű és formájú területeken is alkalmazhatók. Ezek a modellek lehetővé teszik, hogy a napvitorlát az Ön igényeihez igazítsa, legyen szó rögzített vagy rugalmasan állítható árnyékolásról.

Könnyű kezelhetőség és tartós szerkezet

A napvitorlák egyszerűen telepíthetők, és szükség esetén könnyen tárolhatók. Az IDEA-COMFORT modell esetén a textília feltekerhető, így az időjárás változásával könnyen alkalmazkodik a környezethez. A tartós és korrózióálló anyagok garantálják, hogy a napvitorla éveken át megőrzi minőségét és esztétikai vonzerejét.

Esztétikai és funkcionális előnyök

A napvitorla nem csupán funkcionális, hanem esztétikailag is kiegészíti a külső teret. Választható színek és anyagok segítségével harmonikusan illeszkedik a környezetbe, növelve az ingatlan esztétikai és pénzügyi értékét. A harmonika és eltolható változatok még több lehetőséget kínálnak a tervezési és használati rugalmasság terén.

Hosszútávú befektetés

A napvitorla egy hosszútávú befektetés, amely jelentősen csökkentheti a hűtési költségeket azáltal, hogy hatékonyan árnyékolja az épületet, és csökkenti a belső hőmérsékletet. Az UV-álló anyagok és a tartós szerkezet hosszantartó védelmet biztosítanak az időjárás viszontagságaival szemben.

Technikai specifikációk és opciók

Anyag és Szerkezet

 • Anyag: 230 g/m² HDPE (magas sűrűségű polietilén) mikrohézagos textília, ami kiváló UV-védelmet biztosít (85-90% UV-sugárzás blokkolása) és hosszú távon ellenáll az időjárási viszontagságoknak.
 • Szélállóság: Speciális kialakítású, hogy ellenálljon a széles körű időjárási körülmények közötti használatnak, beleértve az erős szélhatásokat is.

Méretek és Formák

 • Szabvány Méretek: Választható alakzatok közé tartoznak az egyenlő oldalú és derékszögű háromszögek, négyzetek, téglalapok.
 • Egyedi Méretek: Minden napvitorla rendelhető egyedi méretekben is, amelyek pontosan illeszkednek a megadott területre.
 • Maximális Méretek: Az IDEA-COMFORT modell esetében a maximális szélesség 6 m, kinyúlás szintén 6 m, maximális felület 36 m².

Rögzítési Módok

 • Feszítési Pontok: Az erős és tartós acélkarikák, valamint a homorú ívekbe varrt erős hevederszalagok biztosítják a textília megfelelő feszültségét és tartósságát.
 • Rögzítési Lehetőségek: A napvitorla rögzíthető épületek homlokzatához, tetőgerendákhoz, faszerkezetekhez, pergolákhoz, és speciális oszlopokhoz. Oszlopok esetében 15 fokos dőléssel a talajban rögzítendők a húzóerők miatt.

Opciók

 • Rádióvezérlés: Az állítható modelljeink, mint az IDEA és IDEA-COMFORT, opcióként rádióvezérléssel is rendelhetők, amely lehetővé teszi a távoli irányítást.
 • Időjárás-érzékelők: Integrálható szél-, fény-, és esőérzékelőkkel, amelyek automatikusan állítják a napvitorla pozícióját az időjárási körülmények függvényében.
 • Feltekerhető Mechanizmus: Az IDEA-COMFORT modellek feltekerhető mechanizmussal rendelkeznek, amely a napellenzőkéhez hasonlóan működik és extra kényelmet nyújt.

Színek és Felületkezelés

 • Színek: A napvitorlák széles színválasztékban érhetők el, beleértve az egyedi RAL színeket is, hogy tökéletesen illeszkedjenek a környezetükbe.
 • Felületkezelés: UV stabil és időjárásálló felületkezelés garantálja, hogy a napvitorla hosszú távon megtartja színét és ellenáll a külső behatásoknak.

GYIK

Az Ön Kérdései, Megválaszolva

Gyakori kérdések a napvitorlákkal kapcsolatban

A napvitorla anyaga, a 230 g/m² HDPE textília kiváló UV-védelemmel rendelkezik és ellenáll a legtöbb időjárási kihívásnak, beleértve az erős napsugárzást, szélviharokat és esőt. A speciális mikrohézagos szerkezete lehetővé teszi a víz áthaladását, miközben a nagyobb cseppeket kint tartja.

A napvitorla rögzítése több módon is történhet, attól függően, hogy milyen típust választ. A FIX napvitorlák rögzítése állandó, míg az IDEA és IDEA-COMFORT modellek állíthatók és feltekerhetők. A rögzítéshez használt tartószerkezeteket (pl. oszlopok, falikonzolok) a kívánt helyre szereljük, és a vitorla sarkait erős, állítható feszítőelemekkel rögzítjük.

A napvitorla karbantartása egyszerű: rendszeresen ellenőrizze a textília állapotát és tisztítsa meg lágy szappanos vízzel és puha kefével. Ügyeljen arra, hogy a vitorla teljesen száraz legyen, mielőtt eltárolja az őszi és téli hónapokra.

Az UV-védelem azt jelenti, hogy a napvitorla anyaga képes blokkolni a nap káros UV-sugarait, ezáltal védelmet nyújt az alatta tartózkodóknak. Az HDPE anyagunk 85-90%-ban képes kiszűrni ezeket a sugarakat, csökkentve ezzel a bőrre gyakorolt káros hatásokat.

A napvitorlák széles színskálán érhetők el, beleértve a standard RAL színeket és különleges fa mintázatokat. Az egyedi színigények esetében a textília átszínezhető a kívánt árnyalatra.

A téli tárolás során a napvitorlát kellően száraz állapotban kell eltávolítani és összehajtva, száraz, védett helyen kell tárolni. Az IDEA-COMFORT modellt egyszerűen fel lehet tekerni és a tartószerkezeten hagyni, ha a helyzet ezt megengedi. A tartószerkezet védelmében a vitorla védőtető alatt maradhat, amennyiben erre lehetőség van.

 
 

Iratkozzon Fel Ingyenes Nyílászáró Választási Útmutatónkért!

Miért érdemes feliratkoznia?

 • Praktikus tippek és tanácsok közvetlenül a szakértőinktől.
 • Segítség a különböző nyílászáró anyagok, stílusok és technológiák közötti választásban.
 • Információk a legújabb trendekről és innovációkról a nyílászáró iparágban.

Hogyan kapja meg az útmutatót?
Töltse ki az alábbi űrlapot nevével és e-mail címével, és azonnal elküldjük Önnek az ingyenes Nyílászáró Választási Útmutatónkat. Fedezze fel, hogyan teheti otthonát vagy vállalkozását biztonságosabbá, energiatakarékosabbá és esztétikailag vonzóbbá az EMA.hu szakértelmével.

Elérhetőségeink

Érdi bemutatóterem

Mobil: +36 70 608 0808

Keszthelyi bemutatóterem

Írjon nekünk az alábbi email címen: info@ema.hu

Kövessen minket a social felületeinken is!

Kérjen ajánlatot ma!