fbpx

Napháló - Screen

Amikor a hőség zavarba ejtő és a napfény túlzottan erős, a naphálók kínálnak megoldást, amely lehetővé teszi a világos, szellős tér megteremtését, miközben hatékony védelmet nyújtanak a káros UV-sugárzás és a hőség ellen. A naphálók intelligens árnyékolási megoldást kínálnak, mely lehetővé teszi a természetes fény és friss levegő beáramlását, miközben csökkenti az üvegházhatást és a klímaberendezés függőségét. Innovatív szerkezetükkel, mely acélkötéllel vagy alumínium vezetősínnel vezetett textíliából áll, a naphálók nem csak funkcionálisak, hanem esztétikailag is kiegészítik modern vagy hagyományos építészeti stílusokat. Válassza a tartósságot és a stílust egyedi RAL színekben, hogy naphálója tökéletesen illeszkedjen otthona vagy irodája homlokzatához.

A Modern kültéri árnyékolás művészete

Túlzott felmelegedés ellen a leghatásosabb védekezés a kültéri árnyékolás. Míg leeresztett állapotában az alumínium redőny hermetikusan kizárja a külvilágot és a zsalúzia is csak az elforgatott lamellák résein át nyit a külső tér felé, addig a napháló rálátást biztosít a körülöttünk lévő világra.

A napháló ideális kültéri árnyékoló, hisz védelmet nyújt a túlzott napfény ellen, de a lukacsos textílián keresztül biztosítható a természetes megvilágítás, a szellőzés és a környezettel való közvetlen kapcsolat is.

A kültéri árnyékolás természetesen az időjárás viszontagságainak ellenállóbb anyagokat, masszívabb konstrukciókat igényel. A napháló általános működési elve:

 • mérettől függően különböző átmérőjű rolettahengerre tekeredik fel a lukacsos textília
 • a legegyszerűbb és legolcsóbb változatot kivéve (ami „csupasz”), alumínium védőtok burkolja a rolettahengert,
 • hogy a textilt a szél ne csapkodja, ezért acélkötéllel vagy egyéb időtálló megoldással vezetjük meg oldalt, vagy alumínium vezetősínben futtatjuk az alsó nehezékprofilt
 • kézi hajtókarral, esetleg motorral: kapcsolóval vagy távirányítóval működtethető.

Termékjellemzők és előnyök

A naphálók speciális mikrolukasztású textíliája képes a napsugarak intenzitásának jelentős mértékű csökkentésére, anélkül, hogy korlátozná a természetes fény beáramlását. Ezáltal segítenek megelőzni az üvegházhatást és csökkenteni az épület belsejének felmelegedését, ezáltal jelentős energiamegtakarítást lehetővé téve.

Tartós anyaghasználat

A poliészterszál erősítésű textília kiváló ellenálló képességgel rendelkezik az időjárás viszontagságai, köztük a szél és a hőmérsékleti ingadozások ellen. Az anyag -30 és +70 Celsius fok közötti hőmérsékleten is megtartja alakját és funkcionalitását, így biztosítva a hosszú távú használatot.

Szellőzés és világos terek

A mikrolukasztású kialakítás lehetővé teszi a friss levegő áramlását, miközben fenntartja a kellemes hőmérsékletet és biztosítja a természetes megvilágítást. Ezáltal ideális választás olyan helyiségekhez, ahol fontos a folyamatos légmozgás és a viszonylagos átláthatóság.

Változatos szerelési lehetőségek

Naphálóink többféle rögzítési módot kínálnak, beleértve az acélkötéllel való oldalsó vezetést vagy alumínium vezetősínben futó megoldásokat, amelyek biztosítják, hogy a napháló stabilan és biztonságosan funkcionáljon a nagyobb széllökések esetén is.

Esztétikai összhang és testreszabhatóság:

Széles színskála és textúra választék áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi a naphálók épület homlokzatához való illeszkedését, legyen szó modern vagy hagyományos stílusról. A rendszer színei a RAL palettán belül szabadon választhatók, így tökéletesen összhangban állhatnak az épület vizuális megjelenésével.

Technikai specifikációk és opciók

Anyagminőség és Szerkezet:

 • Textília: 100% HDPE (nagy sűrűségű polietilén) mikrolukasztott szövet, amely kiváló UV-állósággal és szakítószilárdsággal rendelkezik.
 • Sűrűség: 230 g/m2, optimális egyensúlyt biztosítva a tartósság és a könnyű kezelhetőség között.
 • UV-védelem: Az anyag 85-90% UV-sugárzástól véd, csökkentve a bútorok és padlók kifakulásának kockázatát.

Rögzítési Opciók:

 • Megvezetés: Alumínium vezetősín vagy acélkötél, amely biztosítja, hogy a napháló stabilan és egyenletesen mozoghasson fel és le.
 • Szerelési módok: A napháló rögzíthető homlokzathoz, pergolákhoz, vagy akár független oszlopokhoz is. Oszlopok esetén opcionális betonozás vagy talajba süllyesztett rögzítés is választható.

Működtetési Módok:

 • Kézi működtetés: Hajtókar segítségével, ami gazdaságos és megbízható megoldást nyújt.
 • Motoros működtetés: Elektromos motorral felszerelt, távirányítóval vagy kapcsolóval vezérelhető, amely kényelmes és hatékony használatot tesz lehetővé. Opcionális időjárás-érzékelők (szél, nap) is integrálhatók a rendszerbe.

Színek és Kivitelezés:

 • Színskála: A rendelkezésre álló színek között megtalálható a krém, bézs, szürke és barna, továbbá speciális RAL színek is kérhetők a homlokzathoz történő tökéletes illeszkedés érdekében.
 • Védőtok: Az alumínium védőtok opcionálisan rendelhető a rolettahenger védelmében, amely növeli a szerkezet élettartamát és esztétikai megjelenését.

Méretek:

 • Szélesség: Maximalizált 400 cm-ig terjedő szélességben készülhet, az igényeknek megfelelően.
 • Magasság: Maximum 400 cm magasságig konfigurálható, amely megfelel a legtöbb kültéri helyszín követelményeinek.
 • Rögzítési pontok: Az egyedi méretű rendelésekhez a rögzítési pontok helye és távolsága testreszabható.

GYIK

Az Ön Kérdései, Megválaszolva

Gyakori kérdések a naphálókkal kapcsolatban

A naphálók 100% HDPE (nagy sűrűségű polietilén) mikrolukasztott szövetből készülnek, amely ellenáll az UV-sugárzásnak és időjárás viszontagságainak. Ez az anyag optimális védelmet biztosít a napsugarak ellen, miközben lehetővé teszi a természetes fény és szellőzés átjutását.

A napháló felszerelése többféle módon történhet, beleértve az alumínium vezetősínek vagy acélkötél használatát, amelyek biztosítják a textília stabil és sima mozgását. A felszerelés során a napháló sarkait megerősített rögzítőpontokhoz kell csatlakoztatni, amelyek lehetnek falon, oszlopon vagy egyéb szerkezeteken.

Igen, a naphálók motoros működtetéssel is kérhetők, amelyek távirányítóval vagy kapcsolóval vezérelhetők. Motoros működtetés esetén opcionálisan integrálhatók időjárás-érzékelők is, mint például szél- és napérzékelők, amelyek automatikusan szabályozzák a napháló állapotát az időjárási körülményeknek megfelelően.

A napháló tisztítása egyszerű: enyhe, semleges tisztítószerrel és vízzel tisztítható. A textília rendszeres tisztítása segít megőrizni annak esztétikai megjelenését és hosszabbítja meg az élettartamát.

A naphálók tervezésekor különös figyelmet fordítanak a szél- és esőállóságra. A mikrolukasztott textília és a stabil szerkezet biztosítja, hogy a naphálók jól teljesítenek szélsőséges időjárási körülmények között is. Azonban erős szél esetén ajánlott a naphálót feltekerni vagy biztonságos helyre tárolni, hogy elkerüljük a károsodásokat.

A naphálók többféle színben elérhetők, beleértve a krémet, bézset, szürkét és barnát. Emellett a keretek és a védőtokok is festhetők bármely RAL színben, hogy tökéletesen illeszkedjenek az épület homlokzatához.

Igen, a naphálók széles körben alkalmazhatók különböző épülettípusokon, legyen szó otthoni vagy kereskedelmi ingatlanokról. Különféle rögzítési és szerelési opciók teszik lehetővé, hogy minden helyszínen megfelelően működjenek.

Fedezze fel prémium termékeinket!

Az EMA.hu több mint 70 éves múltra tekint vissza a nyílászárók és kaputechnikák területén, amely idő alatt folyamatosan az innováció és a megbízhatóság útját jártuk. Büszkék vagyunk rá, hogy ügyfeleink generációkon át választanak minket, ami nem csupán a kiváló minőségű termékeinknek, hanem elkötelezettségünknek és szakértelmünknek is köszönhető.

Különleges igényekhez tervezett termékeink nem csak esztétikai, hanem funkcionalitási szempontból is kiemelkednek, biztosítva ezzel a legmagasabb szintű biztonságot és kényelmet. Akár egyedi méretekben és színösszeállításokban is kérheti őket, hogy tökéletesen illeszkedjenek épületének stílusához.

Iratkozzon Fel Ingyenes Nyílászáró Választási Útmutatónkért!

Miért érdemes feliratkoznia?

 • Praktikus tippek és tanácsok közvetlenül a szakértőinktől.
 • Segítség a különböző nyílászáró anyagok, stílusok és technológiák közötti választásban.
 • Információk a legújabb trendekről és innovációkról a nyílászáró iparágban.

Hogyan kapja meg az útmutatót?
Töltse ki az alábbi űrlapot nevével és e-mail címével, és azonnal elküldjük Önnek az ingyenes Nyílászáró Választási Útmutatónkat. Fedezze fel, hogyan teheti otthonát vagy vállalkozását biztonságosabbá, energiatakarékosabbá és esztétikailag vonzóbbá az EMA.hu szakértelmével.

Elérhetőségeink

Érdi bemutatóterem

Mobil: +36 70 608 0808

Keszthelyi bemutatóterem

Írjon nekünk az alábbi email címen: info@ema.hu

Kövessen minket a social felületeinken is!

Kérjen ajánlatot ma!