fbpx

Kültéri textil árnyékolók

Fényvédelem és esztétika: Kültéri textil napellenzőink a tökéletes árnyékoló megoldást nyújtják, ha cél a kényelmes, hűvös és világos tér kialakítása. Modern és praktikus, a napellenzőink segítenek kontrollálni a napfény mennyiségét, miközben szemet gyönyörködtető látványt biztosítanak otthona vagy irodája homlokzatán.

Egyszerű, funkcionális árnyékolók kültéri felhasználásra vagy akár térelválasztásra is

Különböző modellekben kaphatóak, mint például a könyökkaros, és a könyökkar nélküli verziók, beleértve az állítható és motorizált kialakításokat is. Tökéletes megoldás lehet családi házak, vendéglátó egységek, irodák és teraszok számára. Válogathat manuális hajtókaros és motoros mozgatási lehetőségek között, melyek tökéletesen illeszkednek mindennapi igényeihez és stílusához.

 

Árnyékolóinkat úgy terveztük, hogy ellenálljanak az időjárási viszontagságoknak; UV-stabil és kopásálló akryl szállal készülnek, vízzáró réteggel ellátva, hogy akár 1,0m vízoszlop esetén sem áznak át. Felszerelhetőek közvetlenül a falra, mennyezetre vagy oszlopokra, integrálhatóak a meglévő építészeti elemekkel, és stílusosan egészítik ki az épület külsejét.

Termékjellemzők és előnyök

Kültéri textil napellenzőink tökéletes kombinációt kínálnak a funkcionalitás és a vizuális vonzerő között. Modern designjuk és széles színpalettájuk lehetővé teszi, hogy tökéletesen illeszkedjenek az épület homlokzatához, miközben hatékony árnyékolást biztosítanak.

UV védelem és hőszabályozás

Speciális, UV-stabil anyagaik megakadályozzák a káros UV sugárzás behatolását, védelmet nyújtanak a napfény okozta károk ellen, és segítenek fenntartani az épület belső hőmérsékletét. Ezáltal jelentős energiamegtakarítást eredményeznek, különösen a forró nyári hónapokban.

Rugalmas szerkezeti opciók

Kínálunk kézi-kurblis és motorizált működtetési lehetőségeket, ami lehetővé teszi az árnyékolók könnyű kezelését. A motorizált modellek távirányítóval és időjárásfüggő automatizálással is felszerelhetőek, növelve ezzel a kényelmet és az energiahatékonyságot.

Időjárásállóság

Kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a szélsőséges időjárási viszonyoknak. A vízálló bevonatnak köszönhetően a napellenzőink hosszú távon is megőrzik minőségüket, formájukat és színüket.

Könnyű telepítés és karbantartás

Egyszerű szerelési folyamatuknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen telepíthetőek különböző felületekre. Tisztításuk egyszerű, csupán víz és semleges tisztítószer szükséges, ami megkönnyíti a karbantartásukat.

Technikai specifikációk és opciók

Anyagok és Felépítés:

 • Textília: A napellenzők különféle textíliákkal készülnek, amelyek közül választható a standard screen anyag vagy a speciális napellenző textil. Mindkét anyag UV-stabil és gombásodást gátló bevonattal rendelkezik.
 • Szerkezet: A konstrukciók alumíniumból készülnek, amelyeket porszórással festenek, így biztosítva a tartósságot és az időjárásállóságot. Választható fehér (RAL 9016) és szürke (RAL 7035) alapszínek mellett bármely RAL színben megrendelhetőek felár ellenében.

Méretek és formák:

 • Maximális méretek: A napellenzők szélessége maximum 6 méter, míg a kinyúlás (projekció) szintén maximum 6 méter lehet. Nagyobb méretek esetén speciális szerkezeti megoldásokkal bővíthető.
 • Formák: Választható formák közé tartozik a négyzet, téglalap, valamint egyéb testreszabott alakzatok, amelyek pontosan illeszkednek a telepítési helyszínhez.

Működtetési módok:

 • Manuális: Standard kézi kurblis működtetés.
 • Motorizált: Elektromos motoros működtetés, távirányítóval vagy időjárásfüggő automatizálással. Opcionálisan beépíthető napelemes töltőpanel a motorok táplálására.

Extra tartozékok és opciók:

 • Védőtető: Alumíniumból készült védőtetők az anyagok további védelmére.
 • Rögzítés: Többféle rögzítési lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a mennyezeti, homlokzati és speciális kereteket.
 • Szélérzékelő: Automatikus bevonás szélerősség esetén, biztosítva a napellenző integritását.

Színek és mintázatok:

 • Textíliaszínek: Több mint 300 féle szín és minta választható, beleértve egyszínű és csíkos kialakításokat.
 • Szerkezetszínek: A standard fehér és szürke mellett, a szerkezetek minden RAL színben rendelkezésre állnak, lehetővé téve a tökéletes esztétikai illeszkedést.

Szerelés és karbantartás:

 • Telepítés: Egyszerű és gyors szerelés, minimális beavatkozással a homlokzaton vagy az épület szerkezetében.
 • Karbantartás: Egyszerű tisztítási folyamat, csak víz és semleges tisztítószer szükséges.

Ezek a technikai specifikációk és opciók biztosítják, hogy a kültéri textil napellenzőink minden körülmények között optimális teljesítményt nyújtsanak, miközben esztétikailag is illeszkednek a környezethez.

 
 

GYIK

Az Ön Kérdései, Megválaszolva

Gyakori kérdések a kültéri textil árnyékolókkal kapcsolatban

A napellenzőket testreszabott méretekben készítjük, maximális szélessége 6 méter, kinyúlása (projekciója) szintén maximum 6 méter lehet. Nagyobb területek esetén speciális megoldásokat ajánlunk, például több napellenző összekapcsolását.

Alapvetően két szerkezetszínt kínálunk: fehér (RAL 9016) és szürke (RAL 7035), de bármely RAL színben elérhetők felár ellenében. A textíliák széles színválasztékban kaphatók, több mint 300 féle árnyalatban és mintázatban.

A napellenzőket kézi-kurblis rendszerrel vagy motoros működtetéssel szereljük, amely távirányítóval vagy időjárásfüggő automatizálással is irányítható. Motoros változat esetén opcionális napelemes töltőpanel is rendelhető.

A napellenzők rendkívül tartós és UV-stabil akryl szálas textíliákból készülnek, amelyek vízzáró réteggel is ellátottak, így nagyobb ellenállást nyújtanak az időjárás viszontagságaival szemben.

A telepítés függ a választott napellenző típustól. Általában egyszerűen, gyorsan felszerelhetőek mennyezetre, homlokzatra, vagy speciális keretek segítségével. A pontos telepítési eljárásról és a szükséges előkészületekről a vásárlás során kap részletes tájékoztatást.

A napellenzőt rendszeresen tisztítani kell, hogy megőrizze szépségét és funkcionalitását. Elegendő a textíliát vízzel és semleges tisztítószerrel lemosni. Kerülje a súrolószereket és az erős vegyszereket, mivel ezek károsíthatják a textília szerkezetét és felületi bevonatát.

Bár a napellenzőink tervezésekor figyelembe vesszük a szélerősséget, ajánljuk, hogy erős szél esetén húzza be vagy tekergesse fel a napellenzőt, hogy elkerülje az esetleges károsodásokat. A motoros modellek szélérzékelővel is felszerelhetőek, amely automatikusan visszahúzza a napellenzőt túl erős szél esetén.

Iratkozzon Fel Ingyenes Nyílászáró Választási Útmutatónkért!

Miért érdemes feliratkoznia?

 • Praktikus tippek és tanácsok közvetlenül a szakértőinktől.
 • Segítség a különböző nyílászáró anyagok, stílusok és technológiák közötti választásban.
 • Információk a legújabb trendekről és innovációkról a nyílászáró iparágban.

Hogyan kapja meg az útmutatót?
Töltse ki az alábbi űrlapot nevével és e-mail címével, és azonnal elküldjük Önnek az ingyenes Nyílászáró Választási Útmutatónkat. Fedezze fel, hogyan teheti otthonát vagy vállalkozását biztonságosabbá, energiatakarékosabbá és esztétikailag vonzóbbá az EMA.hu szakértelmével.

Elérhetőségeink

Érdi bemutatóterem

Mobil: +36 70 608 0808

Keszthelyi bemutatóterem

Írjon nekünk az alábbi email címen: info@ema.hu

Kövessen minket a social felületeinken is!

Kérjen ajánlatot ma!