fbpx

Alumínium zsalúzia

Ha a modern és hatékony árnyékolási megoldásokat keresi, az EMA Alumínium Zsalúzia tökéletes választás lehet. Az alumínium zsalúziák nemcsak kifinomult megjelenést kölcsönöznek épületének, hanem kiemelkedő funkcionális előnyökkel is rendelkeznek. Ezek az árnyékolók ideálisak nagy üvegfelületek esetében, ahol a napfény elleni hatékony védelem kulcsfontosságú. Nem csak az intenzív fényt szűrik ki, de hűsítik az üvegfelületek mögötti teret és védenek a kíváncsi tekintetek elől is.

Fő jellemzőik

A zsalúziák a reluxák kültéri változatai. Mozgatásuk az épület belsejéből történik. A lamellák felhúzására és forgatására hajtókaros vagy motoros megoldást kínálunk. Alkatrészei az időjárási viszontagságoknak ellenállnak.

A peremezett lamella merevségét a szélek alakos peremezésével, felületének alakra profilozásával fokozzuk. A peremezésnek köszönhetően a lamellák szélállósága megnő, így akár nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is alkalmasak. A motoros zsalúziák szél-, fény-és esőérzékelőkkel vezérelhetők. Nagyobb épületek esetén épületvezérlési rendszerrel a fűtési és hűtési költségek jelentősen csökkenthetők. A peremezett lamellák kialakítása az alak függvényében lehet „C”, „S” vagy „Z”.

Színek

A lamellák felületei lakkozottak, VSR színsor alapján választhatóak. A VSR színsor megfelelői beazonosíthatóak a RAL színmintában. Egyedi RAL szín igénylése esetén a lamellák átszinterezhetők, de ebben az esetben kérje szakembereink véleményét! Kézi működtetésű zsalúzia esetén fehér színű hajtókart biztosítunk, amely nem szinterezhető.

Rendelhető extra felszerelések:

 • rádióvezérlés
 • szélérzékelő
 • napfényérzékelő
 • intelligens épületvezérlés

Termékjellemzők és előnyök

Az EMA Alumínium Zsalúziák kiváló minőségű alumíniumból készülnek, amely garantálja az időjárásálló tartósságot és hosszú élettartamot. A felületek UV-stabil lakréteggel vannak bevonva, ami megőrzi az árnyékoló színét és fényét éveken át, valamint védi az alumíniumot a korróziótól.

Kiváló hő- és hangszigetelés

A zsalúziák nem csak árnyékolnak, hanem jelentősen javítják az épület hőszigetelési tulajdonságait is. Nyáron visszaverik a napfényt, csökkentve ezzel a belső hőmérsékletet és a légkondicionáló rendszerek terhelését, télen pedig hozzájárulnak a hő megtartásához.

Szabályozható fénybeállítás

A zsalúzia lamellák állíthatósága lehetővé teszi, hogy pontosan szabályozza a beengedett fény mennyiségét és irányát. Ez nemcsak a belső kényelmet növeli, de lehetőséget ad arra is, hogy viszonylag egyszerűen megváltoztassa az adott helyiség hangulatát.

Biztonsági jellemzők

A zsalúziák robosztus kialakítása növeli az épületek biztonságát is, mivel nehezebben férnek hozzá a behatolók az ablakokhoz és ajtókhoz. Emellett, opcionálisan biztonsági zárak is hozzáadhatók, amelyek megnehezítik a lamellák feltolását kívülről.

Egyszerű kezelhetőség és karbantartás

A zsalúziák könnyen kezelhetők manuális vagy motorizált működtetéssel egyaránt. A modern motorizált rendszerek távirányítóval vagy okosotthon-rendszerekkel is vezérelhetők, növelve ezzel a felhasználói kényelmet. A karbantartási igényük rendkívül alacsony, hiszen a modern anyagok és felületkezelési technológiák révén ritkán igényelnek többet egy egyszerű tisztításnál.

Technikai specifikációk és opciók

 • Lamellák: Az alumínium lamellák 80 mm, 90 mm szélességben kaphatók, amelyek visszaperemezett vagy ívelt kialakításúak a nagyobb szilárdság érdekében. A peremezett lamellák növelik a termék szélállóságát és stabilitását.
 • Profilok: A fejsín és vezető sín préselt alumíniumból készül, amelyeknek felülete szinterezett a hosszabb élettartam és jobb esztétikum érdekében. A záró profilok is alumíniumból készülnek, ezek rögzítik a lamellákat és biztosítják a szerkezet merevségét.

Működtetési Opciók

 • Manuális: Standard kézi működtetés gurtni, zsinór vagy hajtókar segítségével.
 • Motorizált: Motoros működtetés, amely lehetővé teszi a távirányítású vagy automatizált vezérlést. Ideális megoldás magasabban elhelyezkedő vagy nehezen elérhető zsalúziák esetén.
 • Intelligens otthon integráció: Opcionálisan integrálható épületfelügyeleti rendszerekkel, lehetővé téve az időjárás-érzékelőkkel való összekapcsolást, így automatikusan reagál a környezeti változásokra.

Védelmi Funkciók

 • Szélérzékelő: Automatikus bezáródás erős szél esetén, ami megvédi a lamellákat a károsodástól.
 • Napérzékelő: Automatikus beállítás a napsütés intenzitásának függvényében, optimalizálva az árnyékolást és a hőszigetelést.
 • Esőérzékelő: Eső esetén automatikus bezáródás, védelmet nyújtva a beázás ellen.

Színek és Felületkezelés

 • A lamellák széles színválasztékban érhetőek el, beleértve az egyedi RAL színek szerinti kérésre történő színezést. A felületek UV stabil lakréteggel vannak bevonva a tartósság és az esztétikai megjelenés érdekében.

Méretek és Konfiguráció

 • A zsalúziák szélessége 55 cm-től 400 cm-ig, magassága 60 cm-től 400 cm-ig terjedhet, biztosítva, hogy minden ablak- és ajtónyílásra megoldást nyújtsanak.

Ezek a technikai specifikációk és opciók biztosítják, hogy az EMA Alumínium Zsalúziák minden felhasználói igényt kielégíthetnek, legyen szó lakó-, irodai vagy kereskedelmi ingatlanokról.

GYIK

Az Ön Kérdései, Megválaszolva

Gyakori kérdések az alumínium zsalúziákkal kapcsolatban

Alumínium zsalúziák kiváló hő- és hangszigetelést nyújtanak, valamint jobban ellenállnak az időjárási viszontagságoknak, mint a hagyományos belső árnyékolók. Ezenkívül az alumínium zsalúziák hatékonyabb napfény- és hőszabályozást tesznek lehetővé, miközben estétikailag is hozzájárulnak az épület külső megjelenéséhez.

A motoros zsalúziák elektromos motorral vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a lamellák távirányítással történő nyitását, zárását és állítását. Ez a funkció különösen hasznos magas vagy nehezen elérhető ablakok esetében, valamint lehetőséget biztosít az automatizált otthoni rendszerekbe való integrálásra is.

Az alumínium zsalúziák széles körben kaphatók különböző színekben, beleértve a standard RAL színeket is. Kérésre egyedi színezés is lehetséges, ami lehetővé teszi a zsalúziák tökéletes illeszkedését az épület homlokzatához vagy az interiőr designhoz.

Az alumínium zsalúziák fenntartása minimálisra korlátozódik. Szükség esetén a lamellákat enyhe tisztítószerrel és puha ronggyal lehet megtisztítani. Az évente egyszeri alaposabb tisztítás és a mozgató mechanizmusok kenése ajánlott a hosszú távú, problémamentes működés érdekében.

Alumínium zsalúziák nagyfokú védelmet nyújtanak nem csak a napfény és a hő ellen, hanem a behatolásokkal szemben is. Megfelelően telepített és karbantartott zsalúziák növelik az épület biztonságát, különösen ha további biztonsági funkciókkal, mint a feltolásgátlókkal és zárral vannak felszerelve.

Igen, az alumínium zsalúziák különösen alkalmasak nagy üvegfelületek árnyékolására, mivel a lamellák anyaga és kialakítása lehetővé teszi a nagy szélességek és magasságok stabilitásának megőrzését anélkül, hogy az árnyékoló megereszkedne vagy deformálódna.

Fedezze fel prémium termékeinket!

Az EMA.hu több mint 70 éves múltra tekint vissza a nyílászárók és kaputechnikák területén, amely idő alatt folyamatosan az innováció és a megbízhatóság útját jártuk. Büszkék vagyunk rá, hogy ügyfeleink generációkon át választanak minket, ami nem csupán a kiváló minőségű termékeinknek, hanem elkötelezettségünknek és szakértelmünknek is köszönhető.

Különleges igényekhez tervezett termékeink nem csak esztétikai, hanem funkcionalitási szempontból is kiemelkednek, biztosítva ezzel a legmagasabb szintű biztonságot és kényelmet. Akár egyedi méretekben és színösszeállításokban is kérheti őket, hogy tökéletesen illeszkedjenek épületének stílusához.

Iratkozzon Fel Ingyenes Nyílászáró Választási Útmutatónkért!

Miért érdemes feliratkoznia?

 • Praktikus tippek és tanácsok közvetlenül a szakértőinktől.
 • Segítség a különböző nyílászáró anyagok, stílusok és technológiák közötti választásban.
 • Információk a legújabb trendekről és innovációkról a nyílászáró iparágban.

Hogyan kapja meg az útmutatót?
Töltse ki az alábbi űrlapot nevével és e-mail címével, és azonnal elküldjük Önnek az ingyenes Nyílászáró Választási Útmutatónkat. Fedezze fel, hogyan teheti otthonát vagy vállalkozását biztonságosabbá, energiatakarékosabbá és esztétikailag vonzóbbá az EMA.hu szakértelmével.

Elérhetőségeink

Érdi bemutatóterem

Mobil: +36 70 608 0808

Keszthelyi bemutatóterem

Írjon nekünk az alábbi email címen: info@ema.hu

Kövessen minket a social felületeinken is!

Kérjen ajánlatot ma!