Főbb jellemzők:

Hőszigetelés: kiváló

Hangszigetelés: kiváló

Beépítési mélység: 74-76 mm

Légkamra: 6-7

Gumitömítés: 2-3

Ajánlott üvegezés: 3 rétegű hőszigetelt (Ug=0,6-0,7 W/m2K)

Vasalat: alap biztonsági, de RC1 és RC2 emelt biztonságú is elérhető

Kényelem: könnyű kezelhetőség, hibás működtetésgátló vasalat és résszellőztető funkció alapáron, bukó állásban becsapódás elleni védelem, egyszerű tisztíthatóság

Ellenőrzött minőség: 1. osztályú minőségi német UV-stabil PVC profilok

Környezettudatos: ólommentes profilok

Garancia: 5 év (karbantartási szerződéssel meghosszabbítható)

Színválaszték: közel 40 féle dekorfólia, továbbá szinte bármilyen színű külső alumínium burkolat

AJÁNLATOT KÉREK

További opciók, melyekkel Ön csak jól járhat:

Az idő pénz. Önnek is és nekünk is.

Felár ellenében bármelyik csomagunkhoz kérheti EXPRESSZ szolgáltatásunkat, amivel Ön csak nyerhet:

Előnyök:

  • Extra rugalmas ügyfélszolgálat
  • Extra rövid gyártási idő
  • Extra gyors beszerelési idő

Adjon kellemesebb hangulatot és egyedi megjelenést otthonának! Hacsak nem egy teljesen minimalista stílusú házat épít, tele fehér falakkal, bútorokkal és nyílászárókkal, akkor válasszon inkább a közel 40 fajta szín közül! Kényelmesebben és otthonosabban fogja érezni magát a kanapén, ha új ablakai és ajtói belső oldala is színes, legyen az valamilyen melegebb fahatású vagy akár modernebb színvilág. Elérhető színválasztékunkat itt találja, böngésszen kedvére: műanyag ablak-ajtó színválaszték

3 vagy akár 4 rétegű (Ug=0,5-0,7 W/m2K). További részletes információt a Tudástárunkban találhat itt!

Üvegtávtartó ábrázolása

A melegperemes üveg esetén az üvegrétegek közötti ún. „távtartó” nem alumínium anyagú, hanem műanyag, nemesacél, vagy ezek kombinációja. Ezeknek pedig köztudottan jobb a hőszigetelése az alumíniumhoz képest, ráadásul csökkentik a kondenzációt (páralecsapódást), hőhidat, energia költségeket, és még a beltéri hőérzetét is, mivel az üveg felületén magasabb hőmérséklet jelentkezik. 

A melegperem általános előnyei: 

  • A standard alumínium üveg távtartóhoz képest jobb hővédelem, tehát csökken az energia-költség!
  • Páralecsapódás elleni védelem
  • Gombásodás elleni védelem (a gombák károsíthatják egészségünket és az ablakkeretet is!)
  • Bizonyos állami és EU pályázatoknál már előírás a melegperemes nyílászárók megrendelése

A melegperem változatai: 

Normál műanyag távtartó

Normál műanyag távtartó: Az üvegtávtartó műanyagból készül és az alacsony hővezető képességéből adódóan optimális hőszigetelést biztosít az üveg peremén is (nem pedig csak a felületén).

Swisspacer / Cromatech Ultra távtartó (elérhető fekete színben)

Swisspacer/Cromatech Ultra távtartó: A Swisspacer/Cromatech Ultra is egy melegperem fajta, azonban annyival jobb a normál műanyag távtartóhoz képest, hogy ez alapvetően egy nemesacél távtartó, aminek egy részén műanyag bevonat van. Emiatt pedig gáz- és vízpárazáró funkciót is betölt. Ez az anyag-kombináció garantálja a gázelszökés és a bejövő légnedvesség (pára) elleni védelmet, és így a hőszigetelt üvegezés hosszú élettartamát.

A minőségi nemesacélnak az alapfelszereltségben lévő alumínium távtartókhoz képest jelentősen kisebb a hővezető-képessége. Ez alapján lehet a Swisspacer/Cromatech Ultra távtartók segítségével különlegesen jó Psi-értékeket elérni az üvegezés terén. Az erős alaktartóssága és hosszú élettartama miatt a Swisspacer/Cromatech Ultra a legideálisabb választás a 3 és 4 rétegű üvegekhez, ezért mi is ezt javasoljuk.

Mi az a Psi-érték? A Psi-érték jelzi azt a hőátbocsátási együtthatót, ami a hőszigetelt üveg éltömítésére (azaz a peremére) vonatkozik. Itt is érvényes az az alapelv, hogy minél alacsonyabb a hővezetési képesség, annál jobb a hőszigetelési képesség, tehát minél alacsonyabb a Psi-érték, annál jobb az üveg egészének (azaz a peremmel együtt értendő) hőszigetelése.

Rendeljen most melegperemes üveget és javítsa nyílászárója hőszigetelését!

A hanggátló üvegek használatával megóvhatja magát a mindennapos zajoktól és csökkentheti az általa keletkezett stresszt. Hangszigetelő üvegeinkkel 36 dB, 38 dB, 42 dB, vagy akár 45 dB-es hanggátlás is elérhető.

Hanggátló üvegezési javaslatunk Önnek:


Távolság az Ön lakása és az út között (méterben)


Elhaladó gépkocsik darabszáma óránként

10

25

50

100

300 vagy annál több

Lakóövezeti utca

Max. 100

36 dB

36 dB

32 dB

32 dB

32 dB

Forgalmas utca/út

Max. 500

42 dB

38 dB

36 dB

36 dB

32 dB

Főútvonal

Max. 1000


45 dB

42 dB

38 dB

36 dB

Autópálya/autóút

Max. 500045 dB

42 dB

38 dB

Közeli vasútvonal

nincs adat45 dB

45 dB

42 dB

Közeli repülőtér

nincs adat

45 dB


További részletes információt a Tudástárunkban találhat itt!

VSG ragasztott biztonsági üveg (kívülre, belülre, mindkét oldalra), ESG edzett biztonsági üveg (kívülre, belülre, mindkét oldalra), A1/A2/A3 szintű átdobásgátló biztonsági üveg (kívülre).

Hazánkban éves átlagban 3 percenként történik lakásbetörés. Most válassza ki magának az optimális biztonsági üvegezést, hogy otthona és családtagjai biztonságban legyenek!

  • Ragasztott biztonsági (VSG) üveg összesen 8mm vastagságban, választható kívülre vagy belülre, vagy a maximális védelemért mindkét oldalra. A VSG üveg előnyei: betörésgátló, sokkal alacsonyabb sérülésveszély a szilánk összekötési tulajdonságoknak köszönhetően, jelentősen magasabb hanggátlás
  • Edzett (ESG) üvegezés: a hőedzés miatt az üveg jobban ellenáll a külső behatásoknak és megfelelő védelmet biztosít
  • Átdobásgátló üveg: P2A (régi besorolás szerint A1) vagy P4A (régi besorolás szerint A3) biztonsági üvegezés még jobban megvédi értékeit. A P2A üveg jelentősen meghosszabbítja a betörési próbálkozást és inkább lakóövezeti házakba vagy lakásokba javasolt. A P4A üveg használatával meggátolhatjuk az erősebb betörési kísérleteket és főként nagyértékű belső felszereltségű lakóházakhoz érdemes alkalmazni.

További részletes információt a Tudástárunkban találhat itt!

Nem szeretné, hogy a szomszédok belássanak, vagy épp Ön nem akar kilátni? Tökéletes belátásvédelem, magas fényáteresztő képesség, nyílászáróinak optikai „felöltöztetése”. Válasszon katedrál üvegeink közül kedvére: homokfúvott, krizet, flutes, matt flutes, fehér csincsilla, barna csincsilla, gríz, kura, matt kura, mastercarre, stb. További részletes információt a Tudástárunkban találhat itt!

Szeretné, hogy lakása ne melegedjen fel a nyári hőségben? Van klímagépe, de azért azt is szeretné okosan és gazdaságosan használni, hogy ne kelljen folyamatosan járatni és magas áramszámlát fizetni utána? Válogasson kedvére a hő- és napvédő üvegeink közül a Tudástárunkban itt!

Szépítse meg egyszerűen és tegye egyedibbé otthonának külső megjelenését üvegosztók használatával!

Van választása, a nálunk elérhető üvegosztási lehetőségek: álosztó az üvegrétegek között elhelyezve (18, 26, 45 mm széles), az üveg mindkét oldalára kívülre felragasztott duplex álosztó (26, 46 mm széles), az üvegmezőt valóban kettéosztó valódi üvegosztók (kb. 70, 80, 100 mm széles). Kérjük, vegye figyelembe, hogy az osztók használata hatással van a hőátbocsátási tényezőre!

Üvegközti álosztó

Üvegközti álosztó

Az üvegközti álosztók porszórt alumíniumból készülnek, és az üvegrétegek közé vannak beszerelve. Megjelenésre hasonló hatású, mint egy kézileg elkészített valódi keskeny osztó. Az üvegközti álosztók mérete szemből nézve a legkeskenyebb az összes osztó közül. Az üvegközti álosztók többféle színben elérhetőek nálunk: fehér, arany, ezüst, rézhatású, aranytölgy, mahagóni, dió. Ha pl. bronz vagy ezüst szín mellett dönt, érdemes hozzáigazítania a fa nyílászárója vízvetőjének színét. Ha pl. fahatású mellett teszi le a voksát, javasoljuk, hogy illessze hozzá a kiválasztott műanyag nyílászárójának színéhez.

Ragasztott duplex álosztó

Ragasztott duplex álosztó

Egy ragasztott duplex álosztó az üvegmezők közé beépített távtartóprofilokból áll, amelyek semmilyen kapcsolatban nincsenek az üvegfelülettel, tehát azt ténylegesen nem osztják meg. A nyílászáró gyártóüzemben az összeszerelő szakemberek az üvegmezők külső felületére (természetesen az üveg legbelső és legkülső oldalára is) felragasztják az osztókat úgy, hogy az egy valódi üvegosztó hatását kelti anélkül, hogy az ismert statikai terhelések jelentkeznének. A duplex álosztók mérete szemből nézve közepes szélességű.


Valódi üvegosztó

Valódi üvegosztó

A valódi üvegosztó esetén az üvegtábla ténylegesen több darabra osztódik, minden egyes üvegmező valóban külön-külön üvegdarabokból áll. A valódi üvegosztók mérete szemből nézve a legszélesebb az összes osztó közül, tehát egy markáns megjelenést biztosít, de bizonyos esetekben (pl. nagyméretű erkélyajtók, teraszajtók, és bejárati ajtóknál) használatuk javasolt vagy a rendszer beszállítók által elő is van írva.

Statisztikák szerint a betörések száma folyamatosan nő. Egy biztonságos otthon érdekében javasoljuk, hogy minden ablakába és ajtajába kérjen RC biztonsági vasalatot!

Ahogy a fenti ábrán lévő sárga foltok is mutatják, az alap biztonsági vasalathoz képest az RC1 osztályú biztonsági vasalat rendszer 5 záródási pontot biztosít, az RC2 pedig 8-at, az RC3 viszont már 13 záródási pontot.

RC1: Ebbe a behatásokkal szembeni ellenállási osztályba tartozó termékek akár 30 másodpercig ellenállnak a fizikai erőszakkal szemben (rúgás, ütés, vállal nyomás, kihúzás), viszont a betörésnél használt segédeszközökkel szemben kevés védelmet nyújtanak.

RC2: Olyan gyakorlott betörők ellen javasolt a használata, akik a betöréshez már segédeszközöket használnak (csavarhúzó, fogó, ék stb.). Az ilyen jellegű erőszakos behatolási kísérleteknek akár 3 percig is ellen tudnak állni az ilyen termékek.

RC3: Az elkövető már két vagy akár több eszközt is használ egyidejűleg, ilyen lehetőség például a feszítővas és a csavarhúzó együttes használata. Az RC3-as kategóriába tartozó nyílászárók akár 5 percig is ellenállnak a hasonló betörési kísérleteknek.


Kifelé nyíló kivitel: Erkélyajtóknál, teraszajtóknál és bejárati ajtóknál az alapvető befelé nyíló kivitelen túl akár kifelé nyíló változatot is rendelhet nálunk! Kifelé nyíló erkélyajtó esetén azonban a bukó funkció már nem megoldható, ugyanis ilyenkor kifelé buktatnánk az ajtó felső részét és ott be tudna esni az eső.

Kilincs a külső oldalon is: Új erkélyajtaját és teraszajtaját rendelheti akár ún. átmenő kilincses változatban is. Ilyenkor nemcsak az ajtó belső oldalán van kilincs (mint ahogy általában megszokhattuk), hanem a külső oldalán is, ezáltal kívülről is nyitható-zárható az ajtónk. Ettől függetlenül természetesen ugyanúgy felszerelhetőek rá az árnyékolók és rovarhálók, csupán azt kell eldönteni, hogy melyik megoldást kéri tőlünk: legyen a külső oldalon egy lapos kivitelű kilincs, vagy inkább egy speciális kiegészítő elemet helyezzünk el az ajtó és az árnyékoló/rovarháló közé, hogy a kilincs miatt ne akadjanak el.

Kívül lapos kilincsgarnitúra
Normál kilincsgarnitúra

Alacsony alumínium küszöb a magas tok küszöb helyett: Ha nem szeretne folyton megbotlani az alap esetben kb. 65-70 mm magas ún. tok küszöbben, akkor kérjen erkélyajtajához mindössze 20 mm alacsony küszöböt, ami ráadásul hőhídmentes alumínium (vagy műanyag) profilból készül, tehát masszívabb, mint a normál műanyag küszöb. További előnyei, hogy lépésálló és könnyebb tisztítani.

Magas tok küszöbbel szerelt erkélyajtó
Alacsony küszöbbel szerelt erkélyajtó

Behúzófül a még kényelmesebb használatért: Kilépne valamiért az erkélyre, de nem akarja, hogy a szél becsapja az ajtót vagy bejussanak a kinti szagok a szobába? Kérjen erkélyajtajához behúzófület, ami a csomagban található huzatzárral együtt (amit az ajtó tokkeretére kell rögzíteni kettő csavarral) tökéletesen ellátja a kért funkciót, így a kívülről behúzott erkélyajtó csukva marad, de nem záródik be, tehát kintről továbbra is nyitható. A behúzófül műanyag és alumínium alapanyagból is rendelhető, mi az utóbbit javasoljuk, mert a fém időállóbb. A kiegészítő a nyílászáróhoz igazodóan többféle színben.

Szeretné, ha ablakán vagy ajtaján nem a szokványos kilincset látná, hanem egy biztonságosabb, egyedi megjelenésű, vagy még igényesebb kivitelt?

Kattintson és válogasson kedvére széles kilincs választékunkból a hasznos kiegészítőink között!

Szeretné elkerülni a penészesedés és párásodás okozta kellemetlenségeket, vagy csak megfelelni a törvényi előírásoknak és biztonságban tudni családját? Tájékozódjon a lehetőségekről, mert ez is ablakának egy fontos kiegészítője! Automata, kézi, vagy higroszabályozású legyen? Olvasson utána itt!

Könyöklőt szeretne belülre vagy kívülre párkányt? Válogasson kedvére itt!

Nem szeretné, hogy nyáron nagyon felmelegedjenek a szobák, vagy hogy belásson a szomszéd? Nézzen körül külső-belső árnyékolóink között itt!

Szellőztetni szeretne, de mindig bejönnek a rovarok és bogarak? Keresse meg az Önnek megfelelő rovarhálót nálunk itt!

Nem szabvány méretű vagy kialakítású az ablaka? Nálunk ez sem jelent gondot, hisz szinte minden termékünk fejlett és számítógép által vezért gépeken készül, milliméter pontosan. Egyszárnyú, kétszárnyú, háromszárnyú nyíló/bukó/bukó-nyíló/fix/osztott/felülvilágítós/alulvilágító/oldalvilágítós ablakok, erkélyajtók, teraszajtók, bukó-toló és emelő-toló erkélyajtók, bejárati ajtók, árnyékolók és garázskapuk, számtalan színben, akár íves vagy egyedi alakos formában elérhetőek cégünknél, versenyképes áron és rövid határidővel. Erkélyajtóknál és bejárati ajtóknál nemcsak befelé nyíló, hanem akár kifelé nyíló kivitelt is választhat, ha az Önnek megfelelőbb, mert például az épületen belül már kevés a hely az ajtó kinyitására. A kért nyílászáró pontos jellemzőit akár Ön is megadhatja, és akár saját maga is elviheti és beszerelheti elkészült termékeit raktárainkból, ha biztos benne, hogy nem követ el hibát a felmérés során. Kérjen egyedi kedvezményes ajánlatot Munkatársainktól elérhetőségeinken  vagy számolja ki magának az online kalkulátorunk segítségével itt!

El szeretné kerülni a gondokat és azt, hogy esetleg nem lesz jó az új ablaka mérete? Bízza a helyszíni felmérést szakembereinkre, akik sok éves tapasztalattal a hátuk mögött szinte mindig mindenre meg tudják adni a megoldást! Kérjen helyszíni felmérést, ahol felmérő kollégánk az épület és az Ön igényeinek megfelelően felveszi a pontos gyártási méreteket, egyezteti Önnel a gyártásba adáshoz szükséges egyéb adatokat, és felhívja figyelmét az előre nem látható dolgokra, vagy amikre eddig még Ön sem gondolt. Ezt követően felmérőnk beküldi a felmérési jegyzőkönyvet annak az irodai Munkatársunknak, aki az Ön személyes kapcsolattartója, és aki kidolgozza Önnek a teljesen személyre szabott INGYENES árajánlatát. Higgye el, megéri!

Úgy döntött, hogy mégsem kéri az általunk javasolt szakszerű beszerelést, és inkább saját maga oldja meg ezt, a saját kockázatára és felelősséget is vállal érte? Részünkről ennek sincs akadálya. Ha azonban mégis kéri az elkészült új termékei házhoz szállítását, mi azt is megoldjuk, bárhova az országhatáron belül vagy akár azon kívül is.


Abban biztosan egyetért velünk, hogy senki nem tud és nem is fog más munkájáért felelősséget és garanciát vállalni. Ezért értelemszerűen mi sem tudunk felelni a termékeink más által történő kiszállításáért és beszereléséért. Ha Ön tehát csak terméket szeretne rendelni tőlünk, az általunk biztosított házhoz szállítás és/vagy szakszerű beszerelés nélkül, kérjük, hogy ezzel legyen tisztában, mert jelentős kockázat van ebben!

Ha mégis úgy véli, hogy inkább elkerülné a gondokat, fogadja meg tanácsunkat és több évtizedes tapasztalatunk alapján kérje a szakembereink által történő szakszerű beszerelést!

Amit kínálunk Önnek: standard purhabos beépítés tokrögzítő csavarokkal, vagy az igazi szakemberek által javasolt RAL illetve EPDM szalagos beépítés (külső oldalon vízzáró, belső oldalon pára áteresztő szalaggal), igény és szükség szerint régi tokba történő beépítéssel, komplett bontásos beszereléssel, és falhelyreállítással (kérésének megfelelően gipszkartonnal, kőműves faljavítással, tisztasági festéssel együtt). A profi szalagos beépítésről további információt itt talál: /link a tudástárban lévő ral szalagos beépítésre/

Kérje egyedi kedvezményes ajánlatunkat Munkatársainktól elérhetőségeinken!

BIZTOSAN MINDENRE GONDOLT? 

Ha kérdései vannak a megrendelésével vagy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal és hívja az Önhöz legközelebbi szaküzletünket! Munkanapokon 9-17 óra között biztosan elér minket. Ha Munkatársunk nem tudta rögtön fogadni hívását, kérjük, ne aggódjon, mert valószínűleg éppen elfoglalt, de mindenképpen visszahívjuk Önt, ha telefonkészüléke úgy van beállítva, hogy kijelezze a telefonszámát! 

Itt tudja felvenni velünk a közvetlen kapcsolatot: Szaküzleteink