Üvegválasztási tanácsok

Az üveg mai építészetünk egyik meghatározó építőanyaga. Jellemzőinél fogva, minden szempontból nem csak optikai de fizikai továbbá hőtechnikai, esztétikai, és biztonságtechnikai szempontból is, az építészeti megoldások sosem látott változatosságát teszi elérhetővé mindenki számára. Korunk emberének a magasabb életminőség és a szabadság iránti igényét hivatott kielégíteni a légies megjelenés, a belső és külső tér közötti átjárhatóság lehetősége.

Részletek

Üveg osztók

Különféle osztóink alkalmazásával egyedibbé varázsolhatja ingatlanának homlokzatát. Tekintse meg a lehetőségeket!

Részletek

Nyílászáró kivitelek és formák

Az alábbi oldalon rajzokkal megmutatjuk, hogy általánosságban milyen kivitelű és formájú ablakos és ajtót tud tőlünk rendelni. Ahogy az ábrákon láthatja, egyszárnyú és többszárnyú nyílászárók is elérhetőek nálunk, számtalan nyitási módban és alakban.

Részletek

Balos és jobbos nyitásirányok kifejtése, képekkel

A beltéri ajtók nyitási irányának meghatározása minden esetben a vevő feladata. Ebből fakadó utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. A helyes meghatározás a következőképen történik: Minden esetben a belső oldalról határozzuk meg a nyitási irányt, úgy hogy ha magam fele nyitom az ajtót, akkor melyik oldalon van az ajtó pánt.
Pl.:
Amennyiben magam fele nyitom az ajtót és a pánt bal oldalon van, a kilincs pedig jobb oldalon, abban az esetben az ajtó nyitási iránya "BALOS".

Abban az esetben, ha a pánt a jobb oldalon van és a kilincs a bal oldalon és magam fele nyitom az ajtót, akkor az ajtó nyitási iránya "JOBBOS".

Mit jelentenek a különböző U-értékek, és mi a jelentőségük?

Ha ablakvásárlásban gondolkodik, előbb-utóbb biztosan találkozni fog a rejtélyes U-értékekkel, amik fontosak a legjobb megoldás kiválasztásában.

Részletek

Beltéri ajtó tisztítása

A tisztításhoz és karbantartáshoz enyhe oldószermentes tisztítószereket kell használni. Tilos bármiféle tisztítópor és paszta használata, mert a termék struktúráját korcolhatják és sérthetik. A tömítéseket javasoljuk vazelin vékony rétegével megkenni. Figyelem! A termékeket a fautánzó anyagokból gyártják és ezért a nedvességgel való érintkezést kerülni kell.

Mennyi idő alatt készülnek el a megrendelt termékeim?

Erre a kérdésre nincs egy általános válasz, amely minden cégre érvényes, de itt röviden leírjuk, hogy mi mit vállalunk, ha nálunk rendelsz ablakot, ajtót, árnyékolót, garázskaput, vagy más terméket.


Mi biztosítunk is róla, hogy amit vállalunk, be is tartjuk.

Részletek

RAL beépítés az EMA-tól

RAL beépítés az EMA-tól

Igényes és energiatakarékos: a RAL ablak beépítési módszer
Egy kiváló hőszigetelő képességű műanyag vagy fa ablak, ajtó beépítése során kevesen gondolnak arra, hogy a nem megfelelő ablakbeépítés sokat ronthat az összesített hőszigetelési értéken.

Részletek

redony kezeles es karbantartas 08

Redőny kezelési és karbantartási útmutató

Az első használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót, és mindenek előtt ügyeljen a biztonsági előírásokra. Azok a károk, melyek a kezelési és karbantartási előírások be nem tartása miatt keletkeztek, nem tartoznak a garanciális hibák körébe.

Részletek

korablak

Szakkifejezések

Ismerje meg az ajtókkal, ablakokkal kapcsolatos szakkifejezéseket!
Acélmerevítés
A nyílászárók stabilitását és rögzíthetőségét acélmerevítések biztosítják, amelyeket a műanyag profilok - általában legnagyobb - kamrájába illesztenek és csavaroznak.

Részletek

ajto

Nyílászárókról általában

A nyílászárók - mint épületszerkezetek - több alapvető funkciót is kiszolgálnak. Legfontosabb feladatuk a természetes szellőzés, illetve a bevilágítás biztosítása. Ezek mellett természetesen egyéb követelményeknek is meg kell felelniük, pl.: hőszigetelés, légzárás, betörésvédelem, hanggátlás stb.

Részletek

ablak

Nyílászárók igénybevétele

Tudja, hogy fa ablakai milyen igénybevételnek lesznek kitéve beszerelés után?
Egy alapos és költséges felületkezelési eljárás a fafelületek egységes festésére szolgál.

Részletek

ablak felepitese

Nyílászárók felépítése

Bemutatjuk, hogyan épülnek fel a mai, modern ablakok és ajtók.
Nyílászárók alkotóelemei
Három nagy csoportba sorolhatjuk a nyílászáró szerkezetek elemeit.

Részletek

ablak

Télikert

Télikertek építésével növelhető a lakótereink mérete.
Különböző szerkezetprofilok kombinációjával alakíthatók ki, számos alakzatban, változatban, alumínium függönyfal, ajtó-ablak, sőt akár műanyag elemek összeházasításával is.

Részletek

betoresvedelem

Védelem a betörés ellen

Németországban kb. minden második percben törnek be egy házba vagy lakásba. Az esetek 70%-ában az ajtókat és az ablakokat egyszerűen kiemelik a keretből. Ez évről-évre sokmilliárdos kárt okoz, és akkor még nem is beszéltünk a visszaszerezhetetlen értékekről vagy az erőszak alkalmazásából fakadó fizikai vagy pszichikai károsodásokról.
Részletek

RAL színkártya

Színkártya

A RAL színkártya több termékhez is kapcsolódhat, a teljesség igénye nélkül:

Lehet például alumínium árnyékolók színe (redőny, zsalúzia, reluxa, pliszé szúnyogháló kerete, alu keretes szúnyogháló kerete, napellenző, stb.), de lehet sávredőnyök és védőrácsok színe, lehet alumínium ablakok/portálok/függönyfalak színe, fa és fa-alu nyílászárók színe, télikertek színe, alumínium bejárati ajtók (EMA Vision) színe, fa bejárati ajtók (EMA Endor) színe, vagy akár garázskapuk színe is.

Fantáziájának mi nem szabunk határt, válasszon kedvére különböző termékeink és színeink közül!

Itt töltheti le a színpalettát.