Az alábbi rajzokkal megmutatjuk, hogy általánosságban milyen kivitelű és formájú ablakos és ajtót tud tőlünk rendelni. Ahogy az ábrákon láthatja, egyszárnyú és többszárnyú nyílászárók is elérhetőek nálunk, számtalan nyitási módban és alakban.

Jelmagyarázat:

Az ábrákon az üvegmezőbe rajzolt kis kereszt azt jelenti, hogy az adott nyílászáró szerkezete fix üvegezésű, azaz se nem nyitható, se nem buktatható. Ebben az esetben alapból magába a tokkeretbe helyezzük el és rögzítjük az üveget, tehát ennél a típusnál szárnykeret nincs. Ha Ön mégis azt szeretné, hogy az egymás mellett lévő fix ablak és például egy bukó-nyíló ablak vagy erkélyajtó az egységes megjelenés miatt szépen mutasson, kérje úgy a fix ablakát, hogy tegyünk bele egy berögzített szárnykeretet, ami által úgy fog kinézni, mintha az is nyitható vagy buktatható lenne, pedig az egy sima fix szerkezet.

Ahol egy oldalirányba mutató V alakú vonal van rajzolva, az a nyílászáró szerkezet egy nyíló ablak vagy erkélyajtó.

Ahol egy oldalirányba és egy felső irányba mutató V alakú vonal is van rajzolva, az a nyílászáró szerkezet egy bukó és nyíló (azaz bukó-nyíló) ablak vagy erkélyajtó.

Amelyik kétszárnyú nyílászárónál mindkét szárnyba bukó-nyíló van berajzolva, az az úgynevezett tokosztott bukó-nyíló+bukó-nyíló szerkezet, és ebben az esetben Ön mindkét szárnyat tudja nyitni és buktatni is, egymástól teljesen függetlenül. Ennek a szerkezetnek például az is az előnye, hogy ha árnyékolót és rovarhálót kér hozzá, akkor pl. a redőny és a függőlegesen működő rovarháló is teljesen különállóan használható a két szárnyon, ezzel is megkönnyítve a mindennapi használatot.

Toló erkélyajtók esetén 3 lehetőség van: emelő-toló, bukó-toló, és harmónika kivitel.

Tolóajtajainkhoz mindig javasoljuk (bizonyos méret- és súlyhatár felett pedig előírjuk) az ún. kényszerműködtetésű vasalat használatát, amivel sokkal könnyebben tudja tolni és húzni az ajtószárnyat, így kényelmesebb lesz annak működtetése.

A bukó-toló ajtókat jellemzően kisebb méretekhez javasoljuk, és ezek csak magas küszöbbel elérhetőek. Ezek a legkedvezőbb árú tolóajtók.

Az emelő-toló erkélyajtókat javasoljuk nagyobb méretű nyílásokba, ráadásul ezeknél a küszöböt szinte teljesen be lehet süllyeszteni. Ezek a közepes fekvésű tolóajtó rendszerek, melyekre egyre növekvő az igény, ugyanis immár nem jelentősen drágábbak a bukó-toló kivitelhez képest, használatuk viszont sokkal kényelmesebb és otthonosabb.

Harmónika erkélyajtókat is inkább nagyobb méretek választása esetén javasoljuk, viszont ezeket is csak magas küszöbbel lehet szerelni. Árfekvésük az emelő-toló ajtókéhoz képest is magasabb, használatukkal azonban teljesen egyedivé tehető az ingatlanunk megjelenése.

Ezektől eltérően természetesen egyedi igényeket is ki tudunk elégíteni, ebben kérje szakképzett Munkatársaink segítségét!

Egyszárnyúak

Kétszárnyúak

Háromszárnyúak

Tolóajtók

Bukó-toló erkélyajtó

Emelő-toló erkélyajtó

Harmónika erkélyajtó

Egyedi formájúak

Alakos ablakok

Háromszög ablakok

Körablakok

Szabályos íves ablakok

Szabályos íves ablakok felülvilágítóval

Szegmensíves ablakok