Két emelő paneles ablak

Termék jellemzők

83mm-es PVC ablakrendszer
Minimum méret (cm): 50*60
Maximum méret (cm): 120*180
Üvegezés : 1,1 W/m2K 2,8 W/m2K

Az EMELŐ ablak előnyei

Helytakarékosság
Ellensúlyos rúgórendszer
Nem csapkodja a huzat
Könnyű tisztíthatóság
Beépített szúnyogháló

Hogyan működik a két emelő paneles ablak?

Két emelő paneles ablak működéseA két emelő típusú ablak alsó és felső panelje (szárnya) a tokban felfelé és lefelé mozogva biztosítja a szerkezet működését akár együttes mozgatással is. Legnagyobb előnye a helytakarékosság, mert használat közben nem vesz el helyet sem a belső sem a külső térből.

További nagy előnye az ablaknak, hogy a fel és le mozgatás közben a mozgó paneljei abban a pozícióban ahova beállítjuk őket, ott megállnak. Így tetszőlegesen beállítható a szellőzetés mértéke, a zárt és a teljesen nyitott állapot közé bárhova, sőt ennél az ablaktípusnál egyszerre kinyitható a felső és az alsó panelt is, ráadásként mivel a mozgó panel alsó- felső részei a tokba vezetődnek, ezért soha nem csapkodhatja a huzat. Ezt a működtetést a tokba épített speciális ellensúlyos rugó rendszer biztosítja.

Két emelő paneles ablak működése Két emelő paneles ablak működése Két emelő paneles ablak működése Két emelő paneles ablak működése

Hogyan tisztítsam az ablakot?

Két emelő paneles ablak tisztításaCsukott állapotban a belső oldal teljesen hozzáférhető. Ha az kész, akkor van lehetőség az alsó és a felső panel kibuktatására a következőként: felhúzzuk az ablak alsó paneljét körülbelül 5-10 cm-re az aljától, majd az alsó panel tetején lévő két pöcköt befelé toljuk és a közben a panelt elkezdjük magunk felé húzni. Így az a alsó panel külső része is hozzáférhetővé válik. Ezt követően a felső panelt is lehúzzuk a kibuktatott alsó panelig, majd itt is a felső panel tetején lévő két pöcköt befelé toljuk és a közben elkezdjük magunk felé húzni. Így a két emelő paneles ablak esetében az alsó és felső panel is befelé buktatható együttesen.

Két emelő paneles ablak tisztítása Két emelő paneles ablak tisztítása Két emelő paneles ablak tisztítása Két emelő paneles ablak tisztítása

Mi a tokba elhelyezhető szúnyogháló előnye?

Két emelő paneles ablak szúnyoghálóAblakrendszereink tokjának alapfelszereltsége a szúnyogháló fogadása. Megrendelésnél opcionális lehetőségként kérhető alumínium keretes szúnyogháló a termékhez.

Nagy előnye hogy mivel tokba épített, a rovarok nem tuják megkerülni. Nem igényel semmilyen előkészítést, mert a tok tartalmazza a helyét. Könnyedén ki és be szerelhető. Ráadásként a felezett verzió akár fel le mozgatható az alsó panellel párhuzamosan. Fix háló is kérhető ebben az esetben, így alul és felül egyszerre szellőztethetünk, mellőzve a rovarok, bogarak társaságát.

Két emelő paneles ablak szúnyogháló Két emelő paneles ablak szúnyogháló Két emelő paneles ablak szúnyogháló Két emelő paneles ablak szúnyogháló

Az emelő ablakok és előnyeik

TolóablakAblakot választani fontos kérdés, mert a nyílászáró minősége és milyensége hatással van a ház vagy lakás energiafogyasztására, a komfort érzetet is nagymértékben befolyásolja, hogy az ablakok milyenek. Az emelő ablakok leginkább nyugaton elterjedtek, de már hazánkban is kezdik felfedezni pozitív tulajdonságaikat. Melyek az emelő ablakok előnyei és miért érdemes ezeket a nyílászárókat választani?

Az emelő ablakok helytakarékosak, hiszen az ablak maga az ablakkeretben elhelyezett sínben mozog. Nincsenek ablakszárnyak, amelyeket ki kellene kerülni vagy teret foglalnának. Az emelő ablakok kezelése egyszerű és biztonságos, hiszen működésük csak a le és fel mozgatást jelenti. Nem szembesülünk a beragadt fogantyúk és elfordíthatatlan kilincsek problémájával. Emellett a tisztításuk is könnyen elvégezhető, mert kibillenthetőek, így nincs szükség nyújtózkódásra, veszélyes egyensúlyozásra sem.
Egyedi kedvezményes árainkról kérjük, érdeklődjön nálunk elérhetőségeinken itt, Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!