EMA Primus 68 mm-es homlokzati nyílászáró rendszerÁltalános technikai paraméterek

Alapanyag:

Sűrű, egyenletes szövetszerkezetű lucfenyő illetve borovi fenyő, mely Németországban, német pontossággal kerül hossztoldásra, tömbösítésre, D4-es minőségű víz-és főzésálló ragasztó felhasználásával.

Ezen túl lehetőség van az ablakgyártásnak megfelelő bármely alapanyag felhasználására. Többek között felületi hossztoldás nélküli lucfenyő, borovifenyő, vörösfenyő, merantin, tölgy valamint emelt hőszigetelő réteget tartalmazó speciális alapanyag használatára.

EMA Primus 68 mm-es homlokzati nyílászáró rendszerProfilrendszer:

A jelenlegi követelményeknek megfelelő 68 mm-es profilvastagságú fa ablakok és ajtók, dupla gumitömítéssel ellátott EUROFALCOS kialakítású profilrendszerünk szervesen beilleszkedik egy komplex, az igényeket teljes mértékig kielégítő több száz formai, technikai, megjelenésbeni tulajdonsággal rendelkező átfogó rendszerbe, mely magában foglalja a hagyományos rendszereket, a hagyományos rendszereknek a kor igényeinek megfelelő technikai módosításait, valamint a lehető legjobb, a „passzív házak” igényeinek megfelelő szisztémákat.

Vasalat:

A németországi G-U Gretsch-Unitas konszern által gyártott, a technikai, technológiai és megjelenési igényeknek lehető legjobban megfelelő vasalatrendszer.

A rendszer alapvetően tartalmazza a leemelésgátló funkcióját, valamint a hosszú távú megelégedést segíti a hibás-működtetés gátló, mely egyben a szárnyráemelés funkcióját is tartalmazza.

Az áraink ezen túl tartalmazzák alap kialakításban a G-U által gyártott „Dirigent” kilincset ezüst színben.

Vízvető:

A Stemeseder GmbH. (Ausztria) által gyártott szoknyás vízvető, mely az időjárásnak legjobban kitett tok alsó részt takarja. Felületkezelt termékek esetén kiegészítésképpen az időjárási viszonyoknak szintén kitett szárny alsó elemét is vízvetővel takarjuk, így a nyílászáró hosszú távon megőrzi minőségét.
Igény esetén lehetőség van alumínium vízvető helyett a teljes keresztmetszetében szigetelő elemet tartalmazó alumínium borítás használatára is.

Alap kialakításban a vízvető alu-eloxált, bronz-eloxált és fehér színű lehet.

Üveg:

Torzításmentes, alapkialakításban 4-16Ag-4Lowe felépítésű Ug=1,1 W/m2k hőszigetelő értékű, 32 dB hanggátlású üveg. Ezen túl lehetőség van a különböző katedrálüvegek, biztonsági üvegek, multifunkcionális üvegek alkalmazására.

68 mm vastagságú fa ablakok és ajtók szerkezet esetén akár az Ug=0,5 W/m2k hőszigetelési érték, és 41 dB léghanggátlás is elérhető.

80 mm vastagságú szerkezetben akár az Ug=0,35 W/m2k hőszigetelési érték, és 47 dB léghanggátlás is elérhető.

Felületkezelő anyag:

A német Remmers cég által kidolgozott felületkezelő rendszer használata a nyílászáróink időjárás-állóságát megnöveli. Az egységes színösszeállítást és felületi anyagvastagságot a számítógép által vezérelt robottechnika segíti.

A rendszer működését négy locsolókabin (mely a gomba és rovarvédelmet, valamint az alapszínt adja meg), nyolc nagynyomású, elektrosztatikus elven működő, festékszóró fej, melyek két különálló robotegységhez és nyolc nagynyomású pumpához kapcsolódnak, két szárítóalagút, 1.000 méter konvejorpálya, valamint kiegészítésképpen két kézi nagynyomású pisztoly segíti.

A lehetséges színekről és a tízéves garanciális rendszerről érdeklődjön az EMA képviselőinél.

Tömítések:

Nyílászáróink alapvetően dupla Trelleborg (Svédország) gumitömítéssel (szárnyfalc, és ütközőperem) vannak ellátva a lehető legkedvezőbb léghanggátlás, és hőszigetelés érdekében. 80mm szerkezeti felépítés esetén termékeink 3-rétegű tömítéssel vannak ellátva. A tömítések a vizes bázisú felületkezelő anyagoknak is teljes mértékig ellenállnak. A felületbe hosszú zárt idő után sem tapadnak bele. Természetesen az időjárás-állósági tényezői is a lehető legjobbak, így hosszú ideig nem kell félni attól (rendszeres karbantartás esetén), hogy a tömítések elöregednek, megrepedeznek.
A tömítések a pontosabb beillesztés érdekében merev gerinccel rendelkeznek, a sarkoknál speciális eszközzel kialakítva a folytonosság megszüntetése nélkül.

Erkélyajtók:

Éljen a nagy üvegfelületek kínálta lehetőségekkel! Vigyen fényt a lakásába az ablakokhoz hasonló szerkezetű és működésű, egyszárnyú és kétszárnyú, ill. harmonika erkélyajtók segítségével!

Nyissa tágra otthonában a teret toló-bukó vagy emelő-toló erkélyajtóinkkal! Ezek a nyílászárók az újkori építészet remekei! Óriási üvegfelületükkel világossá, szellőssé varázsolják lakását, irodáját. Egy könnyed mozdulattal akár egy egész falfelületet nyitottá tehetünk.

Erkélyajtóink ÉMI minősítéssel (A-46/2002) rendelkeznek, és minden szempontból megfelelnek a kor műszaki követelményeinek!

EMA Primus 68 mm-es homlokzati nyílászáró rendszerMűszaki jellemzők:

Profil: 68 x 83-as eurofalcos profil, egyszeres ill. kétszeres gumiütközéssel.

Alapanyag: Három rétegű, hossztoldott, álló évgyűrűs borovi fenyő, igény szerint toldásmentes kivitelben is.

Vasalat: Roto biztonsági bukó-nyíló vasalat, harmonika vasalat.

Üveg: nyílászáróinkat alapesetben k=1,0 W/m2K értékű 4+16+4-es Low-E bevonatú, gáztöltésű üveggel szállítjuk. Kérésre három rétegű, vagy biztonsági üveggel is ellátjuk termékeinket.

Vízvető: bronz, ill. alu eloxált peremes. Opcióként szárnytakaró is kérhető.

Felületkezelés: festőműhelyünkben Remmers Aidol Induline környezetbarát vizes bázisú lazúrral festjük ablakainkat és ajtóinkat.

Kilincs: Hoppe Tokyo pozicionált kilincs.
Hoppe Tokyo pozicionált kilincs

Színválaszték

Fa nyílászáró rendelésénél kérjük, hogy az alábbi színminta alapján jelölje meg, mely színre kéri festetni a termékeket! Igény esetén megoldjuk Önnek azt is, hogy az adott nyílászáró tokja és szárnya különböző színű legyen! Továbbá az sem jelent problémát, hogy a nyílászárók színe kívül és belül eltérjen, ezzel még egyedibbé téve a kiválasztott termékeket. Ezzel kapcsolatos lehetőségekről és részletekről, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérje munkatársaink tanácsát! Kérjük, vegye figyelembe, hogy a számítógép monitorán történő színmegjelenítés eltérhet a ténylegestől, ezért javasoljuk, hogy látogasson el hozzánk személyesen, vagy kérjen helyszíni egyeztetést munkatársainktól!

EMA_Primus_szinpaletta