A műanyag ablakpárkányokat kizárólag műanyag ablakainkhoz javasoljuk használni, hisz mind anyagában, színében, valamint megjelenésében is csak ahhoz igazodnak.

Ugyan léteznek a piacon kedvezőbb árú, vékonyabb, ún. habosított és a miénknél gyengébb minőségű kamrás műanyag könyöklők is, azonban Cégünk ebben az esetben sem enged a színvonalból, mivel nálunk az Ön elégedettsége az elsődleges szempont.

Műanyag ablakpárkányból ugyancsak létezik kimondottan beltéri, valamint kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas, univerzális kivitel is.

A mi összes műanyag párkányunk erősített kamrás, környezetbarát, újrahasznosított alapanyagból készült, 1. osztályú termék.

Beltéri fóliás műanyag párkányainkat kizárólag beltéri használatra javasoljuk, mivel anyagukból és felületükből kifolyólag nem alkalmasak kültéri használatra.

Beltéri műanyag ablakpárkányaink fehér, aranytölgy, és mahagóni színben elérhetőek.

belteri kamras feher muanyag
belteri kamras aranytolgy foliazott muanyag
belteri kamras mahagoni foliazott muanyag

Szélességüket - köznapi nyelven mélységüket – tekintve a műanyag párkányok 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400 mm közötti méretekből választhatóak, és anyaguk miatt viszonylag könnyen és egyszerűen, szinte mm pontossággal méretre szabhatóak.

Ezt azt jelenti, hogy ha Önnek például 18 cm mély párkányra van szüksége, akkor 20 cm mélyet kell rendelnie, melyet könnyedén 18 cm-es mélységűre tudunk alakítani, a helyszíni felszerelés előtt.

muanyag_parkany_meret_tablazat

Minden ablakpárkány és ablakkönyöklő esetén (alapanyagtól függetlenül) elmondható, hogy beltéri párkányok esetén 1-2 cm, kültéri ablakpárkányok esetén 2-3 cm a javasolt elállás a falsíktól, azaz ennyivel szélesebb (mélyebb) párkányt kell használni a felrakás során azért, hogy műszakilag és esztétikailag is ellássa funkcióját ez a hasznos kiegészítő termék.

Kültéri párkányoknál kifejezetten fontos az ekkora mértékű elállás a faltól, hisz minél jobban eláll a párkány külső vége (pofája) a falsíktól, értelemszerűen annál jobban elvezeti az esőt a faltól, így jobban óvja lakásunkat, házunkat a nedvesség bejutásától.

A kültéri műanyag ablakpárkány, a beltérivel ellentétben nem fóliázott, hanem anyagában színezett, UV-álló kivitelű. Emiatt nemcsak kültérre, hanem beltérre is egyaránt alkalmas, viszont kizárólag fehér színben elérhető.

Szélességüket tekintve 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450 mm közötti méretekből választhatóak, és a kültéri műanyag ablakpárkányok is könnyen és egyszerűen méretre szabhatóak.

muanyag uregkamras ablakparkany metszet

Ahogy az alumínium és acél ablakpárkányokhoz, úgy a műanyagokhoz is kifejezetten szükséges úgynevezett véglezárók alkalmazása, ugyanis ezekkel akadályozzuk meg azt, hogy a párkány oldalán keresztül (mivel üregkamrás) víz kerüljön a párkány belsejébe, mely a téli időszakban akár meg is fagyhat és széttörheti a párkányt, ezt követően pedig bejuthat a falszerkezetbe is, az viszont még nagyobb károkat okozhat.

A véglezárók természetesen a párkány méretéhez és színéhez igazodnak, azzal azonosak.

muanyag parkany veglezarok

Egyedi kedvezményes árainkról kérjük, érdeklődjön nálunk elérhetőségeinken itt, Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!