Festett alumínium ablakpárkányainkat a műanyag, fa, alu-fa, és alumínium ablakainkhoz egyaránt ajánljuk.

Az alumínium ablakpárkányok esetén nemcsak a méretet, a színt, és a formát kell megfelelő gondossággal kiválasztani, hanem megrendelés során ügyelni kell a párkány anyagának vastagságára is! Az általunk forgalmazott alumínium párkányok vastagsága lehet 0.6 mm, 1.2 mm, illetve 2.0 mm, és az ár a vastagság növekedésével emelkedik.

Mi 1.2 mm vastagság alatti párkányokat senkinek nem ajánljuk, ugyanis ez alatt akár még kisebb méretű termékek esetén is tapasztalható lesz deformálódás, tekeredés. Ezért mi lehetőség szerint mindenkinek a 2.0 mm vastagságú párkányokat javasoljuk, mert azok lesznek igazán időtállóak és ez is nyilvánvalóan egy hosszú távú befektetés, ha úgy vesszük.

Az alumínium ablakpárkányok alapáron fehér porszórt (festett) felületűek, de bármely egyöntetű RAL színben is elérhetőek, minimális költség ellenében.

Kivitelüket tekintve szinte bármely egyedi méretben, formában, színben gyárthatóak, rövid határidővel.

Az alumínium ablakpárkányok nálunk több formában is rendelhetőek, az Ön igényei szerint: 

comfort

Comfort: a párkány lelógása 20 mm

 

 

 

 

 

 

elegant

Elegant: a párkány lelógása 40 mm, mely jóval magasabb védelmet biztosít a csapóeső által okozott károk (pl. nedvesség beszivárgás) ellen

 

 

 

 

 

 

classicClassic: a párkány lelógása 20 mm, viszont a lelógás dőlésszöge nagyobb, tehát jobban eltaszítja az esővizet a faltól, így jobban véd

 

 

 

 

 

 

individualIndividual: ez a termékcsalád teljesen az egyedi igényekhez igazodik. Itt Ön határozza meg a párkány lelógásának hosszát és szögét, valamint a párkány ablakhoz illeszkedő élének hosszát és dőlésszögét is.

Ha Ön szeretné lemérni és felrakni párkányait, az alumínium ablakpárkányok esetén az alábbiak szerinti felmérést javasoljuk:

comfort meretezes

Szélesség mérése a Comfort és Elegant formájú párkányoknál: kávaméret +30 mm.

 

 

 

Elegant méretezés

 

 

 

 

 

classic meretezesSzélesség mérése a Classic párkányoknál: kávaméret +20 mm.

 

 

 

 

individual meretezes

Individual méretezés

 

 

 

 

Hosszúság mindegyik típus esetén: kávaméret -5 mm.

Párkányok esetében a hosszúság alatt a párkányok hosszát, azaz az adott ablak szélességét értjük. A párkány szélesség pedig a falkáva azon mélységét jelenti, ahova az adott párkányt el kívánjuk helyezni.

Az alumínium ablakpárkányokhoz minden esetben javasoljuk véglezárók megrendelését is, melyekkel esztétikusan és műszakilag is megfelelően illeszkednek a párkányok a falkávához.

 

A véglezárók az alábbi típusúak lehetnek, Megrendelői igény szerint:

Hajlított lemez véglezáró

hajlitott lemez veglezaro

 

 

 

 

 

Vakolható hajlított lemez véglezáró

vakolhato hajlitott lemez veglezaro

vakolhato hajlitott lemez veglezaro meretezes

 

 

 

 

 

 

Sajtolt véglezáró

sajtolt veglezaro

sajtolt veglezaro meretezes

 

 

 

 

 

 

Az alumínium ablakpárkányokhoz két fajta kiegészítő elem is kérhető, az egyedi megoldások szakszerű kivitelezése céljából:

toldo-takaroelemA toldó + takaróelemmel két, egy síkban egymáshoz toldott alumínium párkányt lehet szakszerűen felszerelni, és a közöttük keletkező minimális rést eltakarni. Ezek a kiegészítő elemek a párkányok méretével és színével azonosak.

 

 

 

 

 

 

sarokelemA sarokelemmel két, sarokban találkozó alumínium párkányt lehet megfelelően egymáshoz illeszteni. Ez a kiegészítő elem is a párkányok méretével és színével azonos.

Egyedi kedvezményes árainkról kérjük, érdeklődjön nálunk elérhetőségeinken itt, Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!