R14-es típusú szigetelt biztonsági redőnyTermékcsaládunk legújabb darabja, amely remekül alkalmazható garázsokra, illetve ott, ahol fontos a hőszigetelés.

Ajánlott méret

Szélesség: 0,9 m - 10 m
Magasság: 0,8 m - 5 m

Szigetelt redőnypalást

A szigetelt redőnyelemek műanyag bevonatú, tűzihorganyzott vagy alumínium kivitelben készülhetnek.
A szigetelt redőnyelemek különböző alakzatúak és méretűek lehetnek, 55 mm, 77 mm és 105 mm elemosztással.
Az elemek héjlemez vastagságai különbözőek lehetnek:

 • Alumíniumlemez, műanyag bevonattal: külső és belső héj: 0,6 mm
 • Acéllemez, műanyag bevonattal: külső héj - 1 mm, belső héj - 0,4 mm

A redőnyelemek belseje szigetelőhabbal van kitöltve.

R14-es típusú szigetelt biztonsági redőnyLefutósín

Mérete alumínium redőnyöknél:

 • 55 mm-es osztású redőnynél: 27,3 mm × 75 mm × 18,3 mm, kefével ellátva
 • 77 mm-es osztású redőnynél: 34,3 mm × 95 mm × 24,3 mm, kefével ellátva

Mérete acél redőnyöknél:

105 mm-es osztású redőnynél:

 • 50 mm x 60 mm x 1,5 mm, gumi tömítéssel ellátva
 • 70 mm x 80 mm x 2 mm, gumi tömítéssel ellátva (viharálló lefutósín)

Ezek választása a redőny szélességétől függ. Tűzihorganyzott vagy alumínium lemezből hidegen hengerelve, rögzítése 300 mm-enként szabvány szerint történik. A vezetősín külső és belső élére porvédő kefe, vagy gumi tömítés kerül.

Alsó záróléc

Szigetelt, alumínium redőnyöknél:

 • 55 mm-es záróléc, alsó gumi tömítéssel ellátva.
 • 77 mm-es záróléc, alsó gumi tömítéssel ellátva.

Szigetelt, acél redőnyöknél:

 • Alumínium, sajtolt kivitelben. Csőszerű, padló ütközővel felszerelve.

Méretei:

 • Gumi tömítéssel: 132 mm
 • Gumi tömítés nélkül: 112 mm

Acél záró elem. Szimplafalú, 1,5 mm vastagságú, tűzihorganyzott vagy saválló lemezből hidegen hengerelve.
Mérettől függően merevítéssel ellátva. A zárólécbe igény szerint központi zár is építhető. Alsó, csőszerű gumi tömítéssel ellátva.

Méretei:

 • Gumi tömítéssel: 155 mm
 • Gumi tömítés nélkül: 135 mm

Redőny tengely/rugóházas csőtengely/ipari tengely

Mérettől függően: 40 mm - 101 mm átmérőig hidegen alakított, hegesztett szerkezeti cső, horganyzott vagy alapozott felülettel. Ipari csőtengelyek esetén: 108 mm × 3,6 mm-től 323,9 mm × 7,1 mm átmérőig, alapozott felülettel. A redőnypalást rögzítése a tengelyhez/rugódobokhoz függesztő kampókon keresztül, az ipari csőtengelyhez pedig a kampók hozzácsavarozásával történik.

R14-es típusú szigetelt biztonsági redőnyMeghajtómotor

Oktogonál csőmotor vagy koronás dobmotor, beépített végállással, alsó-felső végállás-érzékeléssel, mikrokapcsolókkal.
A cső- és a dobmotor méretét meghatározza a redőny súlya.
A motor az emelésre csak rásegít. A 230 V-os, 60 W teljesítménytől 1330 W teljesítményig. A dobmotor alsó és felső végállásban reteszel, megakadályozza a szigetelt redőnykapu kézzel történő feltolását. A szigetelt redőnykapuk feltolás gátlóval vannak ellátva, valamint kézi nyitási lehetőséggel. Áramszünet vagy vészhelyzet esetén a kisebb méretű redőnyöknél kézi mozgatású hajtószárral vannak ellátva, vagy széttekerhető kuplungoldó banán segítségével, bowdenen keresztül a motor kuplungja oldható. A redőny ezután kézzel mozgatható.
A nagyméretű, ipari redőnyöknél, oldalvég hajtású redőnyöknél ezt kézi tekerőszárral vagy vésznyitó lánccal érhetjük el. Nagyobb fesztávú és felületű szigetelt redőnyöknél ipari tengelyt és oldalhajtású ipari hajtóművet alkalmazunk. A nyílásba szerelendő hajtóművek helyigénye miatt a redőny szélességének méretéből minimum 300 mm levonandó, mert ennyi hely kell a hajtómű felszereléséhez.

Zuhanásgátló

A hajtóműbe építve. Szigetelt redőnykapuink igény esetén élvédelemmel is rendelhetők, amely megakadályozza, hogy a redőny alatt levő tárgy vagy egyéb akadály károsodást szenvedjen. Rázárás esetén a redőny azonnal megáll. Magas elvárású biztonságtechnikai vezérléseink alapfeltétele, hogy képesek legyenek az élvédelem, az infrasorompó és a tűzoltó rendszer által kibocsátott jel fogadására, kommunikációjára.

Működtetés

Bármely kulcsos kapcsolóval, rádiós távvezérlővel, számkódos vezérlővel vagy kézi mozgatással.

telefonos vezérlésTelefonos vezérlés

Ezentúl okostelefonjával is működtetheti termékeinket. Egy magyar fejlesztésű terméknek köszönhetően lehetőségünk nyílt arra, hogy Bluetooth 4.0 vevőegységet kínáljunk a vezérléseinkhez. Ezáltal az ingyenes telefonos alkalmazáson keresztül vezérelhetők elektromos biztonsági rácsaink és redőnyeink. A vevőegység minden termékünk vezérlésébe beépíthető. Korábban telepített tápegységbe is integrálható, amely a meglévő kulcsos kapcsoló vagy rádiós távvezérlővel együtt is használható.

Részletek

R14-es típusú szigetelt biztonsági redőnyR14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny R14-es típusú szigetelt biztonsági redőny

Sávredőny, védőrács referenciák

Biztonsági rács és sávredőny referenciáinkat - a teljesség igénye nélkül - az alábbi linken érheti el

Tovább...