redony 01A redőnyök nem csak árnyékolástechnikai eszközök. Képesnek kell lenniük arra, hogy színben és formában a leginkább megfelelő módon legyenek kialakítva. A homlokzat esztétikáján túl igen fontos szempont a szigetelő képesség, az időjárásállóság, a hangszigetelés, a lakásbiztonság erősítése.

Az EMA nyílászárók mellé integrálható redőnyrendszereink képesek minden funkciók maradéktalan betöltésére. Mindhárom elterjedt megoldást, a külső, a belső szerelésű, valamint az utólag beépíthető változatot is kínáljuk.

 

arnyekolastechnika 01Eléépített rendszer

Az Alukon eléépített redőny rendszer kiválóan alkalmazható felújításoknál és építkezéseknél is. Az eléépített rendszer ötlete egyszerű, de sokrétű, széles körben alkalmazható. A redőnytok az ablak elé és nem pedig felé szerelhető. Így semmilyen hőhíd nem keletkezik. A többi redőnyrendszerhez képest az eléépített redőny jobb hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

Szervizlemeze az utcafronton található, így annak javítása során nem sérül a lakás belső tere.

Tulajdonságai:

Több üvegfelület, több fény:a redőny elé történő szerelésével az ablak magassága nem csökken, ez biztosítja, hogy több fény jusson be az ablakba.
Külsőtokos redőnyök felújíthatók: a tokot a meglévő ablak rongálása nélkül rögzítik az ablakkeret előtt.
Minden egy kézből: a külsőtokos redőnyök beépítésénél nem merül fel semmiféle pótlólagos kőműves, vagy takarítási munkálat.
Kreatív homlokzatalakítás: gazdag forma és színvilág teszi hangsúlyossá a homlokzatot és elégíti ki a tervező minden kívánságát.
Az Alukon eléépített redőnyrendszere integrált szúnyoghálóval is rendelhető 138, 150, 165 és 180 mm-es tokméretben.

Vakolható rendszer

Az Alukon vakolható rendszer jellegzetes redőnyrendszer az újépítésű és felújítandó házak esetén, nagymértékben hozzájárul az energiatakarékos fűtéshez. A vakolható tok behelyezése esetén biztosítani kell a megfelelő méretű helyet. Az egyik megoldás lehet, hogy a gurtni kivezetése az ablak felső részére kerül. A vakolható redőnytok esetén kihagyott hely mérete a következő táblázatban látható:

Mélység (cm)                Magasság (cm)              Tok méret (cm)

14,5                                10,5                                      12,5
15,5                                12,0                                      13,8
17,0                                13,0                                      15,0
18,5                                14,5                                      16,5
20,0                                16,0                                      18,0

arnyekolastechnika 03 arnyekolastechnika 02Helyes elhelyezés esetén, a redőny homlokrészén lévő heraklith egy síkba kerül a vakolandó felülettel.
Eltérő megoldás, amikor a kezelésnek külön hagyjuk ki a helyet.

A kihagyott hely szélessége = vakolatnélküli belső méret + kb. 10-15 cm a kezelési oldalnál.

A kihagyott hely meghatározásánál figyelembe kell venni a szigetelőanyag vas-tagságát főként a tok felső, illetve hátsó részénél.

Vakolás után a redőnytok már nem látható. A szervizfedél és a lefutó sín színét az ablak árnyalatához tudjuk igazítani.

Az esetleges karbantartási munkálatok könnyedén elvégezhetőek a szervizfedél eltávolításával. Így semmilyen szeny- nyeződés nem jut be a lakásba, a belső tér és a burkolat sem sérül.

Az Alukon vakolható tokrendszere nyugalmat és megelégedettséget visz az Ön otthonába. Mivel a tokrendszer a homlokzat külső síkjára kerül nincs kapcsolatban a belső térrel. Ezzel a beépítési technológiával optimális hőszigetelés és első osztályú hangszigetelés érhető el.

A vakolhatótok 7 vagy 15 mm-es heraklith-tal illetve vakoló éllel kérhető.

A vakolható tokrendszer kapható integrált szúnyoghálóval is 138, 150, 165 és 180 mm-es tokméretben.

Felsőtok

A felsőtokos redőny a nyílászáró tetejére van felszerelve, így azzal egyidejűleg kerül beépítésre. Az épület tervezésénél és a nyílászáró gyártásánál is figyelembe kell venni a redőny méreteit és ennek megfelelően kell biztosítani az elhelyezhetőséget. Mivel itt a másik két típussal ellentétben nem a külső oldalon helyezkedik el a redőny, hőszigetelés kialakítása szükséges a hőhíd elkerülése végett. Előnye, hogy megfelelő kivitelezés esetén, jelentősen csökkenteni lehet az adott nyílászáró hőveszteségét.

arnyekolastechnika 04arnyekolastechnika 05Színválaszték:

A kiválasztott alumínium vagy műanyag redőnyeit az alábbi színekben rendelheti meg nálunk. A kért színt kérjük, szíveskedjen minden esetben megjelölni a rendelés leadásánál! Kérjük, vegye figyelembe, hogy a számítógép monitorján történő színmegjeleníéts eltérhet a ténylegestől, ezért javasoljuk, hogy látogasson el hozzánk személyesen, vagy kérjen helyszíni egyeztetést munkatársainktól!

Alumínium redőnyök színkészlete:

Aluminium redonyok  szinkeszlete

Műanyag redőnyök színkészlete:

muanyag redonyok  szinkeszlete