ema zsalugáter faAblakainkhoz profi kivitelű zsalugáterek rendelhetők, mozgatható vagy fix lamellás, illetve tele betétes kivitelben. Strapabíró, tartós Roto vasalatot használunk a hosszú távú zökkenőmentes működés érdekében!

Belső működtetésű zsalugátereket is készítünk, amelyeknél egy hajtókar, vagy motor segítségével, az ablak kinyitása nélkül is könnyedén nyithatjuk vagy csukhatjuk a szerkezeteket.

Használati és esztétikai értékük egyaránt lenyűgöző!

Zsalugáter termékismertető

Milyen anyagból készülnek a zsalugáterek?
A cégünk által gyártott zsalugáterek mind műszárított, szinte teljesen csomómentes borovi fenyő alapanyagból készülnek, natúr kivitelben.

Méretek
ema zsalugáter fa ema zsalugáter faNagyon fontos, hogy a méretek mindig szélesség x magasság formában legyenek megadva vagy legyen a méretek mellé írva egyértelműen. A nyitási irányokat mindig a nyílászárót kívülről nézve kell megállapítani oly módon, hogy a pántok helyét (oldalát) kell nézni. A középen felnyíló zsalugátereket, ha nincs másként jelölve, mindig úgy készítjük el, hogy a bal szárny nyílik először.

Névleges méret: ablak nyílás, más néven falkáva méret (pl. 120x120), amekkora helyre az ablak a későbbiekben be lesz építve.

Ablak tényleges méret: a névleges mérettől 2-2 cm-rel kisebb (pl. 118x118)

Zsalugáter tényleges keret külméret: a névleges mérettől 3-3 cm-rel kisebb, ablak mérettől 1-1cm-rel kisebb (pl. 117 x 117)

A szárnyak mérete szélességi és magassági irányban is kisebb a keret külméretétől.

Zsalugáterek osztályozása szélességi méret és nyitási mód szerint:

Szélesség (cm)                                   Nyitási mód
60                                                         egyszárnyú
90                                                         egyszárnyú és középen felnyíló is
120, 150, 180                                       középen felnyíló
150-                                                      középen felnyíló és 3 és 4 szárnyú is

Mitől függ, hogy egy zsalugáter keretes vagy keret nélküli?

A fix levelű zsalugáterek készülhetnek kerettel és keret nélkül is a vevő igénye szerint, azonban mi inkább a keretes zsalugátereket ajánljuk az egyszerűbb kezelhetőség és felszerelés miatt.

Mozgatható levelű zsalugáterek csak kerettel kaphatóak, ugyanis a mozgatószerkezetnek min. 3-5 cm helyre van szüksége a levelek és az ablaküveg között. E nélkül az ablak azonnal betörne a zsalugáter becsukása közben.

Mit kell tudni a zsalugáterekre szerelt vasalatokról?

A zsalugáterek külön zárszerkezet felszerelése nélkül mindig csak belülről zárhatóak. A keret nélküli zsalugáterek hagyományos rúdzárral (két pálcás) szereltek, míg a keretes zsalugáterek ún. forgó rúdzárral (egy pálcás), melyek sokkal megbízhatóbbak és kevesebb karbantartást igényelnek.

Alaphelyzetben a zsalugáterek kivetőpánttal szerelve kerülnek kiszállításra. Ezek a pántok nem állíthatóak. Emiatt az ablak külső síkja és a fal (vakolat) külső síkja között keretes zsalugáter esetén nem lehet több a távolság 15 cm-nél, keret nélküli esetén a keret vastagságának hiányában 12 cm. Amennyiben a távolság nagyobb a fent említetteknél, úgy a kivetés növelhető további keretek beépítésével 3 cm-es lépésekben a kívánt mélység eléréséig.

Milyen felületkezelés ajánlott?

Az általunk gyártott zsalugáterek megvásárolhatóak natúr, csiszolt felülettel fóliacsomagolásban, illetve felár ellenében MILESI felületkezeléssel 18 alapszínben. Ajánljuk a zsalugáterek mielőbbi felületkezelését a hosszú élettartam megőrzése érdekében. Mi a jó minőségű vízbázisú felületkezelő anyagokat ajánljuk az olajbázisú festékekkel szemben, ugyanis jobb a rugalmasságviselő és időjárásálló képességük is.

Milyen méreteket adjon meg a vevő megrendeléskor?

Keretes zsalugáter esetén: a falkáva legszűkebb pontjain az ablaktoknál mért falkáva szélesség x magasság, hogy a zsalugáter kerete biztonsággal beférjen a falkáva nyílásába egészen az ablakig, mivel a keret a tokra lesz felcsavarozva.

Keret nélküli zsalugáter esetén: nyitott ablaknál az ablaktokot kívülről nézve, annak belső éleit – vízvetőléc nélkül – lemérve a mért értékhez hozzáadva irányonként 3-3 cm-t kapjuk meg a zsalugáter szárnyak gyártási méretét. A 3-3 cm úgy adódik, hogy alul 1,5 cm, felül 1,5 cm, jobb oldalon 1,5 cm és bal oldalon is 1,5 cm a takarás, de mindkét oldalon még további 4-4 cm helyre van szükség a pántok felszereléséhez.

Keret nélküli zsalugáter beépítése

A zsalugáter meglévő ablak, illetve ajtótokhoz rögzíthető. A tokra kerülő vasalatok, szerelvények, kötőelemek a zsalugáterhez adott zacskóban találhatók.

A beépítés, szerelés menete:

  • illessze a zsalugátert az ablakra vagy ajtóra,
  • jelölje be a pánttartó csavarjainak és a pánt menetes szárának helyét,
  • fúrja elő a csavarok és a menetes szár helyét a tokon. A csavaroknak, illetve a menetes szárnak megfelelő fúrót használjon,
  • csavarozza fel a pánttartókat,
  • hajtsa be a menetes pántszárat a pánttartón levő meneten keresztül a tokban előfúrt furatba. A pántszárakat egyaránt 3-3 cm mélyen hajtsa be,
  • szerelje fel a zárólemezeket az ablak-, illetve ajtótok alsóra és felsőre. A záróelemek függőleges része egy síkban álljon a tokkal.

Keretes zsalugáter beépítése

A zsalugáter keretét illessze az ablak-, illetve ajtótokhoz és több helyen rögzítse oda megfelelő méretű csavarokkal.

ema zsalugáter fa

ema zsalugáter fa

ema zsalugáter fa

ema zsalugáter fa

mozgatható zsalu ema

ema zsalugáter fa zsalus ablak