ema g2 nyilaszaro 07Optimalizált hőszigetelés - magasabb szinten

Egy, a legjobb hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező rendszer kifejlesztése nem a véletlen műve, hanem egy célorientált fejlesztési munka eredménye. A siker igazol bennünket.

Számos kalkuláció eredményei adtak kiváló hőszigetelési értéket. Kezdettől fogva az Uf - 0,92 W/m²K elérése volt a fejlesztés célja standard kombinációban, acélmerevítéssel és ezzel a passzívház alkalmasság. Ez a rendszer kialakításában meglévő innovatív részletek összeadódásával valósul meg.

A titok a részletekben rejlik - EMA G2 műanyag ablak és ajtó család

Az S 9000 - es rendszerben az intelligens tömítéskoncepció a három átmenő tömítési szint. A jobb hőszigetelés érdekében a szárny gyárilag egy a falcában lévő kiegészítő tömítéssel rendelkezik. Egy magas üvegbeállás a 26 mm - es túlnyúlási magasságnak köszönhetően, a még jobb hőszigetelés érdekében.
ema g2 nyilaszaro 01

 1. Átmenő 6 légkamrás profil a tokban és a szárnyban egyaránt
 2. Speciális acélmerevítés a tokban és a szárnyban, a megfelelő stabilitás érdekében
 3. 3 gumitömítés, a még kedvezőbb hang- és hőszigetelésért
 4. Magas üvegbeállás a 26 mm-es túlnyúlási magasságnak köszönhetően

Innovatív középtömítés, amely szabadon kombinálható az EMA G2 műanyag ablak és ajtó családban

Az új GEALAN S 9000 IQ rendszer egyaránt egyesíti a közép- és ütközőtömítés jellemzőit és előnyeit, kombinált 82,5 mm-es beépítési mélységű rendszerként. A nagy beépítési mélység, a tok és a szárny hat profilkamrája, az átmenő három gumitömítési szint a kiváló hőszigetelést garantálják. Így a rendszer még a legmagasabb igényű ablak követelményeknek is megfelel.

A tok falcában lévő flexibilis középtömítés jelentősen hozzájárul a hőszigetelés jobb értékéhez. Továbbá védi a vasalat elemeit a behatoló nedvességtől így segít hozzá a jobb nyitási tulajdonsághoz, különösen alacsony külső hőmérsékletek esetében.
ema g2 nyilaszaro 01

 1. Három rétegű, extra hő-/hangszigetelt üveg alkalmazható 54 mm vastagságig.
 2. Keskeny profil nézeti szélesség és design orientált 15° lejtesű él.
 3. Intelligens tömítéskoncepció, átmenő három tömítési szinttel.
 4. Optimalizálva az STV® (statikai száraz üvegezés) alkalmazására, az üveg és a szárnytúlnyúlás száraz összeragasztására.
 5. Nagyon jó hő- és hangszigetelés a 6-kamra felépítésnek, valamint a tok és szárny nagy beépítési mélységének köszönhetően.

Széleskörű tartozékok

A 82,5 mm - es beépítési mélységnek köszönhetően már a piacra történő bevezetésekor egy széleskörű ajánlat áll a szükséges tartozékprofilokból rendelkezésre, mint pl. toktoldók, 90° - os sarokmegoldás, variálható saroksoroló és párkányfogadók.
ema g2 nyilaszaro 03

 • GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL)
 • AIR WATCH
 • Számos dekorfólia
 • Sorolóprofilok
 • Toktoldók
 • Alsó csatlakozó profilok

ema g2 nyilaszaro 04

Számos dekorfólia, azaz a természetes külső

Azoknak, akiknek fontos a természetes megjelenés anélkül, hogy le kellene mondaniuk a modern ablaktechnika előnyeiről, kínáljuk a műanyag ablakokat fadekor külsővel. Ez, az Ön számára is, a helyes döntés. Teljesen mindegy, hogy egy régi fa tartószerkezetű ház felújításáról vagy egy új építésről van szó, a GEALAN fadekor - ablakok mind megjelenésükben, mind funkciójukban meggyőzőek. Alkalmassak klasszikus stílus szerkezetkénti, vagy a hagyományos környezetben való alkalmazásra. A dekor ablakok a modern ablak össszes pozitív tulajdonságával rendelkeznek, emellett egyidejűleg dekoratív fa hatásúak is.

S 9000 - es kérésre számos szín- vagy fadekorfóliában érhető el. Az elérhető GEALAN által kínált fólia szortimentről információt kaphat.

Passzívház standard az S 9000 IQ rendszerrel

Az új S9000-es rendszerben a tok és a szárny hat profilkamrája, az optimalizált acélgeometria, a magas üvegbeállás és az átgondolt tömítéstechnika egy innovatív és modern profilkialakítással, lehetővé teszik a passzívház standard magas követelményeinek gazdaságos módon a legjobb megfelelést.

Mi is az a passzívház?

Egy passzívház lehetővé tesz egy állandó kellemes hőmérsékletet mind télen mind nyáron a hagyományos fűtő - ill. klimatizáló berendezés - használata nélkül a ház tisztán passzívan "fűti" és "hűti" magát. A meglévő hő a napsütésből az ablakokon át, valamint a berendezések és a lakók hőleadásából elegendő ahhoz, hogy az épületet kellemes belső hőmérsékleten tartsuk a fűtési szezon alatt.

A passzívház előfeltétele egy évi fűtési hőmennyiség, amely kevesebb mint 15 kWh/(m²a). Ez egy összehasonlítható fűtőolajigénynek, amely kb. 1,5 l/(m²a) felel meg. Az összenergia-igény beleértve a melegvizet és a háztartási áramot egy európai passzívháznál 120 kWh/(m²a) alatti érték.

Ezen felül a passzívházak egy magas termikus kellemességgel tűnnek ki. Hosszabban elhúzódó mélyebb külső hőmérséklet esetében sem szabad az építőelemek belső felületi hőmérsékleteinek a meghatározott értékek alá süllyedniük. Így kerül kiküszöbölésre a "sugároz a hideg" hatás, amely az egyébként nagyobb hőmérsékletkülönbségű hideg építőelemek és a melegebb helyiséghőmérsékletből adódó a használónál huzatjelenségként érzékelt hatás.

A passzívház standard egy költséghatékony lehetőség arra, hogy az új építések energiaigényét a minimumra csökkentse és ezzel egy időben a lakókomfortot is javítsa. A megcélzott energia-megtakarítás kíméli a tartalékokat és segíti a tartósságot.

Mely követelmények adódnak ebből mint építőelem az ablakkal szemben?

Az ablakok a passzívházakban igen magas hőszigetelési értékkel rendelkeznek. Az ablak hőátbocsátási tényezőjének kisebbnek vagy egyenlőnek kell lennie 0,8 W/m²K - el. Az IFT-irányvonal WA-15/2 "ablakok, külső ajtók és portálok“ passzívház alkalmasságában szabályozott a passzívház alkalmasságú ablakokkal szemben támasztott teljesítési követelmény. Ez az irányvonal azonban nem csak az ablakok és ezek alkotóelemeinek csatlakozási hőveszteségével szemben támasztott követelményeket határozza meg, hanem meghatározza a minimum értékeit a felületi hőmérsékleteknek a beépítés csatlakozási pontjában, az üveg vagy panelterületeken is. Ezáltal biztosított e helyiségekben a termikus kellemesség és kiküszöbölésre kerül a párakicsapódás a nem alkalmas helyeken. Továbbá a használhatósággal szemben állít követelményeket, mely bevizsgálásokra kell az ablaknak a légáteresztésre, csapóesőre, szélellenállásra, mechanikus stabilitásra és ütés-ellenállóságra megfelelnie.

A kiváló hőszigetelő és teljesítési tulajdonságainak köszönhetően az ablakok, amelyek passzívház alkalmasságúak szintén ép úgy alkalmasak a régi fejújításokhoz vagy bármely új építéshez.

A JÖVŐ ABLAKA - MÁR ELÉRHETŐ!
gealan futura

A passzívház alkalmasságú ablak színesben is
ema g2 nyilaszaro 06 ema g2 nyilaszaro 07

Igazolt IFT-passzívházalkalmasság
STV®-vel és standard acélmerevítéssel 2,4 m-es szárny­nagyságig
RC 2-es betörésvédelemmel
Új építéshez és felújításhoz
A legújabb RAL-GZ 716-os norma szerint bevizsgált
Az S9000 rendszerplatformba integrált, az S 9000 ütköző- és középtömítéssel kapható
A Gealan S 9000 IQ rendszerre vonatkozó prospektust itt tudja letölteni.