vasalat 06Biztonság szisztematikus beépítése

A betöréskor az ablakok és erkélyajtók kedvelt utak a házba vagy a lakásba. A betörés elleni biztonság mindig is egyike volt a legfontosabb céljainknak, mely magas konstruktív biztonságban fejeződik ki.
A bukó-nyíló rendszer már az alapverzióban is magas biztonságot nyújt. A szárny alsó peremén gombafejes rögzítőcsap található, mely a bukócsapágyba zár.
A Roto NT kényelmesen működtethető és elektronikus vezérlési és biztonsági elemek alkalmazását is lehetővé teszi.

vasalat 01A rögzítőcsap

Beállítás, rögzítés és biztonság egyetlen alkatrészben. Optimalizált mozgás és könnyű állíthatóság jellemzi mindhárom változatot. A megegyező csavar pozíció lehetővé teszi a standard záródarabok biztonsági záródarabra történő egyszerű és gyors cseréjét (13 mm-es vasalatközepű rendszerek esetén).

 

vasalat 02Olló

Az átfogó kényelmi tartozékok egyik példája az ollóknál integrált huzatbiztosító. Az ablakszárnyat bukó helyzetben megtartja. Nem okoz gondot többet a huzat által becsapódó ablak. Ezen felül a bukó rés 80 és 140 mm -re állítható.

 

vasalat 03Zárható ablakkilincs

Megakadályozza az ablakvasalat kívülről történő mozgatását. Előnyös kiegészítő minden biztonsági osztályban
Mindhárom biztonsági osztálynak megfelel.
Az aktuális biztonsági szabvány DIN V ENV 1627-1630 új követelményeket állít a vasalatok számára. A Roto NT sikeresen veszi az akadályokat- mindhárom biztonsági osztályban.

 

vasalat 04 vasalat 05Hibásműködtetés gátló

Szárnyrávezető segítségével a szárny mindig ugyanazon a szinten áll, megakadályozva ezzel a szárny kilincs felöli oldalának lelógását. Ezen felül megakadályozza az ablak véletlen hibás működtetését. Mindezek a vasalat állandó működési biztonságát szavatolják.

 

Résszellőztető

A Roto NT újonnan kifejlesztett résszellőztetője egyetlen egy tokrészből áll, melyet utólag is bármikor felszerelhetünk. A szárnyalkatrészek munkaigényes cseréjére nincs szükség, a résszellőztetőt egyszerűen a sarokváltó záródarabja mellé kell szerelni.

 

vasalat 07 vasalat 08A zárócsap változatai

A zárócsap E-nél a szorítóerő állítható. A zárócsap P-nél szintén a szorítóerőt lehet állítani, ezen felül a gombafej nagyobb biztonságot nyújt. A zárócsap V-nél nemcsak a magasság és a szorítóerő állítható, hanem multifunkcionális zárórendszerként különösen könnyen kezelhető.