ema NaphálóTúlzott felmelegedés ellen a leghatásosabb védekezés a kültéri árnyékolás. Míg leeresztett állapotában az alumínium redőny hermetikusan kizárja a külvilágot és a zsalúzia is csak az elforgatott lamellák résein át nyit a külső tér felé, addig a napháló rálátást biztosít a körülöttünk lévő világra.

A napháló ideális kültéri árnyékoló, hisz védelmet nyújt a túlzott napfény ellen, de a lukacsos textílián keresztül biztosítható a természetes megvilágítás, a szellőzés és a környezettel való közvetlen kapcsolat is.

A kültéri árnyékolás természetesen az időjárás viszontagságainak ellenállóbb anyagokat, masszívabb konstrukciókat igényel. A napháló általános működési elve:

  • mérettől függően különböző átmérőjű rolettahengerre tekeredik fel a lukacsos textília
  • a legegyszerűbb és legolcsóbb változatot kivéve (ami "csupasz"), alumínium védőtok burkolja a rolettahengert,
  • hogy a textilt a szél ne csapkodja, ezért acélkötéllel vagy egyéb időtálló megoldással vezetjük meg oldalt, vagy alumínium vezetősínben futtatjuk az alsó nehezékprofilt
  • kézi hajtókarral, esetleg motorral: kapcsolóval vagy távirányítóval működtethető.

Alap esetben a szerkezet fehér, de természetesen bármely RAL színben megrendelhető, hogy a napháló a ház homlokzatához tökéletesen illeszkedhessen. A lukacsos textília lehet krém, bézs, szürke és barna színű, de az oldal alján letöltheti rövid ismertetőnket és benne a színmintáinkat is. 

A poliészterszál erősítésű textília rendkívül ellenálló a széllel és a használat során fellépő feszítéssel szemben. 

-30 és + 70 Celsius fok közötti hőmérsékleten alakváltozás nélkül alkalmazható. 

A mikrolukasztású textília a nyílászáró előtt felszerelve a napsugárzás energiájának 97 %-át nyeli el és veri vissza, kizárva ezáltal az üvegházhatást. Ennek köszönhetően a helyiség klímaberendezésének használata korlátozható, akár ki is iktatható, így energia takarítható meg, ezzel pedig az épület üzemeltetési költsége csökkenthető. 

A szerkezet és a textília is vízzel és semleges tisztítószerrel tartható tisztán.

Letölthető dokumentumok