Ablaknapellenzők

 
 

Egyszerű, funkcionális árnyékolók kültéri felhasználásra vagy akár térelválasztásra is

 
 
 
 
 

Felhasználás tekintetében szinte csak a fantázia szab határt. Térelválasztásnak is kiváló megoldás.

Szeretnél egy olyan megoldást, mely árnyékol, mégis beenged némi fényt, és még az épületet is öltözteti? Családi házak és irodák esetében a tökéletes megoldás az ablaknapellenző. Igazítsd a textil, valamint a tok színét a ház homlokzatához, illetve a környezet színeihez! Kész a csinos otthon, a komfortos iroda! A sokféle kialakítású mechanikus szerkezetnek köszönhetően minden épülethez jól illeszkedik. Minden, ehhez a termékhez ajánlott impregnált textil anyag UV védelemmel, valamint gombásodást gátló bevonattal van ellátva.

Markisolette

Tág felhasználási lehetőségekkel bíró, speciális alumínium bukókaros árnyékoló, amely irodaépületek, balkonok, illetve kisebb teraszok elegáns napellenzőjeként is megállja a helyét. A ponyva függőlegesen lefelé mozogva a rugós feszítésű bukókar segítségével végálláson kibukik a falsíkból, ahogyan azt a régebbi redőnyöknél is megszokhattuk. A karok a hagyományos acél ejtő karokkal szemben alumíniumból készülnek és rugóerővel feszítettek. Mennyezetre és homlokzatra is könnyen felszerelhető. Mozgatása általában külső hajtóművel történik, de lehetőség van belső hajtómű-, motor alkalmazására is.

 

Sunspring

Alumínium bukókaros árnyékoló, amely balkonok és kisebb teraszok elegáns napellenzője. A ponyva tengelyének és a karok felerősítésének a távolsága jelentős, ezért a szél nem képes nagy erőt kifejteni a szerkezeten. A karok a hagyományos acél ejtő karokkal szemben alumíniumból készülnek és rugóerővel feszítettek. Mennyezetre és homlokzatra is könnyen felszerelhető. Mozgatása általában külső hajtóművel történik, de lehetőség van belső hajtómű-, motor alkalmazására is.

Árnyika

Az  "Árnyika" az egyik legegyszerűbb és ezáltal legkedvezőbb árú ponyvafelületes árnyékolónk. A hengertartó mennyezetre és homlokzatra is könnyen felszerelhető. A szinterezett acélból készült karok homlokzati felületre és oldalfalra is illeszthetők. Működtetése kis csigahajtóművel történik, a karok a gravitációs erőhatásnak köszönhetően nyitják a ponyvát, egészen vízszintes kar állásig. A henger, illetve a kar támadási pontja közötti nagy különbség miatt rendkívül stabil, szélérzékenysége alacsony.

Separet és Screen termékcsalád:

 

Separet CP

130-as íves tokkal rendelkező, vezetősínes megvezetésű ablaknapellenző. Szerkezet alapszíne: RAL 9016
 

Separet CW

130-as íves tokkal rendelkező, sodronyos megvezetésű ablaknapellenző. Szerkezet alapszíne: RAL 9016
 

Separet N

Tok és megvezetés nélküli ablaknapellenző. Szerkezet alapszíne: RAL 7035, RAL 9016
 

ZIP

Kisebb felületek esetén ideális választás. A Zip ablaknapellenző és oldalfedés elegáns és esztétikus megoldás üvegfelületek, továbbá télikertek oldalainak árnyékolására, illetve lezárására. Filigrán kivitelének köszönhetően naphálóval, ablaknapellenzőként kiválóan használható.
 

Separet P

Tok nélküli, vezetősínes megvezetésű ablaknapellenző. Szerkezet alapszíne: RAL 9016

Separet W

Tok nélküli sodronyos megvezetésű ablaknapellenző. Szerkezet alapszíne: RAL 9016

Screen 100

100-as szögletes tokkal rendelkező, modern megjelenésű vezetősínes ablaknapellenző. Szerkezet alapszíne: RAL 9016

LATERAL

Erősebb, robosztusabb kivitel, nagyobb felületekhez. A Lateral akár nagyméretű télikertek oldalfedésére, illetve térelválasztásra is kiválóan alkalmas. Szélálló képessége kiemelkedő. Jellemzően textilanyaggal gyártjuk, melybe a jobb kitekintés érdekében víztiszta PVC ablakok is integrálhatóak.

Általános jellemzők:

Méretek: Az egyedi gyártású ablaknapellenzők méreteit a nyílászáró, illetve a homlokzat méretéhez igazodva, a beépítési lehetőségek függvényében határozzuk meg. Az egy darabból megvalósítható méret a felhasznált anyagoknak is függvénye.

Szerkezet színek: A szerkezet és az opcionális tokozat alapszíne a RAL 9016 fehér és RAL 7035 szürke - típustól függően. Rendelhető továbbá minden RAL színben, felár ellenében.

Rendelhető textilek: Az ablaknapellenzőkhöz az ún. screen, vagy másik nevén napháló anyagokat ajánljuk, melyek gátolják a betekintést, árnyékolnak, ugyanakkor a szórt fény bejutását biztosítják. Emellett ezek az árnyékolók napellenző (Sattler) textilekkel is igényelhetőek.

A tényleges termékválasztást és a megrendelés leadását azonban csak az árnyékoló és a textilminták személyes megtekintését követően javasoljuk. A biztonság kedvéért ne adj le rendelést csupán a weboldal adataira és a fotókon bemutatott textilmintákra hivatkozva!

Működtetési módok: Az ablaknapellenzők működtethetők belülről, kézzel: kurblival, kívülről kurblival, illetve motorral. Ez utóbbi esetben akár távirányítással, és időjárásfüggő vezérléssel.