Falazatba épülő tokok

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőnyredőnyök nem csak árnyékolástechnikai eszközök. Képesnek kell lenniük arra, hogy színben és formában a leginkább megfelelő módon legyenek kialakítva. A homlokzat esztétikáján túl igen fontos szempont a szigetelő képesség, az időjárásállóság, a hangszigetelés, a lakásbiztonság erősítése.

Az EMA nyílászárók mellé integrálható redőnyrendszereink képesek minden funkciók maradéktalan betöltésére.

Ezeket a döntéseket csak egyszer hozza meg az ember az életében.

Legjobb, ha már a tervezés időszakában.

A Cégünk kínálatában lévő tokrendszerek időt és költséget takarítanak meg, megakadályozzák az építkezési hibákat, optimalizálják az építkezés minőségét, és teljesítik a jövő szabványait.

Hely minden fajta napfény, időjárás elleni védelem és szúnyogháló számára. 

Az ablakok és a nap elleni védelem egy rugalmas, méretre szabott és tökéletesen felszerelt egységgé olvadnak össze.

A kifizetődő minőség

Az általunk kínált B-REKORD redőnytok a világon egyedülálló módon egy falazatba építhető áthidaló, amely egy falazóelem magasságon belül a hőszigetelt redőnytokot is magában foglalja!

Ezt az építésfizikailag optimalizált  tokrendszert már az épület alapszerkezetébe integrálják. A masszív szigetelőtest döntően hozzájárul a hő- és hangszigeteléshez. A tokrendszer diffúzióra nyitott szerkezetének köszönhetően nem gyülemlik fel kondenzvíz.

Ráadásul, a tokrendszer hőátbocsátási tényezője csak U=0,25 W/m2K!

Egyszerűen, gyorsan, házilagosan is beépíthető, mert a méretezett betonacél armatúrát is tartalmazza. Garantált és tökéletes hőszigetelést biztosít, így Önnek nem kell a kivitelezés miatt aggódnia.

A beépített redőnytokba utólag bármikor beszerelhető a redőny és szúnyogháló, ezzel ütemezhetővé válnak a kivitelezés költségei, az utolsó fázisban történő szerelés pedig pontos illesztéseket és szerviz lehetőséget biztosít a falkávához és a párkányhoz.

A falra felültetett redőnytokoknak, így ennek is, praktikus előnye az ablakkávából kikerülő, a nyílászáró nyitását nem zavaró, belső falsíkon lefutó gurtni bevezetés is, de az általunk kínált tokrendszer már elő van készítve az egyre elterjedtebb redőnymozgató csőmotorok fogadására is.

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőnyÚjdonság a Baltaváritól

A redőny külső kávába való szebb illeszkedése volt a célunk azzal, hogy az eddigi porlakk szórásos festés helyett a látható, alsó alumínium elemeket egy új eljárással, kvarchomokos műgyantával kezeljük. Az így kialakult, a vakolathoz hasonló, strukturált felületet a munkálatok végén, homlokzati festékkel a vakolat színére lehet festeni.

A B-REKORD többet nyújt, mint a versenytársai, mert…

... a B-REKORD redőnytok egyben egy teljes értékű áthidaló is, szemben a piacon jelen levő többi redőnyszekrénnyel melyek közül a „legkorszerűbbek” is csak önhordóak. A B-REKORD-ot méretezett betonacél armatúrával szállítjuk, ezáltal egyszerűen, gyorsan és akár házilagosan is beépíthető így Ön időt, munkadíjat és anyagot takarít meg a kivitelezés során.

... a legkorszerűbb és hazánkban elterjedtebb 37 mm-es redőnyléchez terveztük, ami Önnek kedvezőbb árú redőnyöket jelent

.... stabil nyílászáró rögzítést tesz lehetővé a betonba felnyúló konzolokkal megerősített alumínium merevítő gerendának köszönhetően, a gerenda alsó illesztő pereme pedigmegkönnyíti és garantálja a pontos nyílászáró beépítést.

... a B-REKORD redőnytokba komplett redőnyrendszert kínálunk, amely a hazai gyártásnak köszönhetően könnyen hozzáférhető szemben a drágább import alkatrészekkel. Emellett a rendszer több egyedülálló újítást is tartalmaz, mint a lefutó sínbe rejtett kombi szúnyogháló erkélyajtóra, illetve a látszó csavarok nélküli, rejtett szerelés a tökéletes végeredmény érdekében.

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőnyKinek ajánljuk a B-REKORD-ot?

Ezt a redőnybeépítést a hagyományos építési rendszerekhez ajánljuk, amikor a tartó falak felhúzása után készül a födém és a koszorú. A falazás során könnyen beépíthető és a kibetonozás után kiváltóként működik. Magasságával (30 cm) jól illeszkedik a standard 240 cm-es szemöldök- és 270 cm-es belmagassághoz.

Műszaki adatok

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny felépítésRendszerelemek:

1 Expandált polisztirol (EPS) test
2 Szemöldök profil
3 Merevítő gerenda
4 Laposacél konzol
5 Betonacél armatúra
Vakolósín
7 Szerelőfedél*
8 Üvegszövetes alapvakolat
9 Redőny + szúnyogháló*

* Nem tartozékai a B-REKORD redőnytoknak, a későbbi beépítést szemléltetik!

Műszaki jellemzők:

1 Expandált polisztirol (EPS) test: 45 kg/m3 sűrűségű hab, kíváló hőszigetelő (U=0,25 W/m2 K), környezetbarát (FCKW, HFCKW és HFKV mentes), nehezen éghető, fagyásmentes, nedvességre érzéketlen.

2 Szemöldök profil: 1,2 mm falvastagságú alumínium profil a vakolósín [6] és a szerelőfedél [7] fogadására valamint a redőnytok merevítésére. Kvarchomokos műgyanta felületkezelésének köszönhetően a külső vakolat színére festhető.

3 Merevítő gerenda: 1,2 mm falvastagságú alumínium profil amely elsősorban a redőnytok merevségét garantálja, emellett az alsó illesztőperem segíti a pontos nyílászáró beépítést. A gerenda további funkciója a lapos acél konzol [4] fogadása, ennek segítségével a beton megszilárdulását követően még stabilabbá válik a nyílászáró felső rögzítése. A hőhid elkerülése érdekében a nyílászáró beépítése után PU habbal tölthető ki a belső oldala. A szúnyogháló tökéletes zárása érdekében, annak szerelésekor a gerenda külső oldalába tömítő kefe húzható.

4 Laposacél konzol: 4x20 mm-es húzott acél konzol, a merevítő gerendához [3] csatlakoztatva a betonba felnyúlva tovább merevíti a redőnytokot és tökéletes felső nyílászáró rögzítést tesz lehetővé. A konzolok számát a falnyílás szélességének függvényében növeljük.

5 Betonacél armatúra: Előre gyártott betonacél armatúra, speciális, a B-REKORD formáját követő kengyelekkel és a fesztávnak megfelelő betonvas összetétellel. 240 cm feletti fesztávnál egyedi vasalás tervezés szükséges!

6 Vakolósín: Változó méretekben gyártott alumínium vakolósín mellyel a különböző rétegrendű falazatokhoz alkalmazkodunk.

Méretek:

b-rekord 44 ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny
B-REKORD 44

b-rekord 38 ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny
B-REKORD 38

Épületfizikai értékek:

Hőátbocsátási tényező:

U=0,3 W/m2 K

Hangszigetelés:

> 40 dB típustól és beépítéstől függően

Teherbíró képesség:

Falnyílás
[cm]
B-Rekord
[gyártási méret,cm]
Th Kn
Mh mKN
Alsó acél
[B60.50]
90
130
54,00
12,50
2 db ø12
120
160
54,00
27,00
2 db ø12
150
190
54,00
27,00
2 db ø12
180
220
54,00
37,00
2 db ø14
240
280
54,00
35,00
2 db ø14
240 cm feletti fesztávnál egyedi - az adott terhelésnek megfelelő - betonvas tervezés szükséges!

Beépítési útmutató

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny beépítés

1. A falazat kialakítása: 

Az áthidalók felfekvése mindkét oldalt 20 cm. A falazatot úgy kell kialakítani hogy a B-REKORD felfekvési pontjai alá lehetőleg egész tégla kerüljön.

 

 

 

 

 

 

 

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny

2. A B-REKORD elhelyezése: 

A B-REKORD felfekvését cementhabarcs ágyazó réteggel kell kiegyenlíteni. Szintbe állítás után kerül bele a betonacél armatúra. Figyelni kell a B-REKORD vakolóélének szintezésére, mert ezek adják a falkáva felső részének éleit!

 

 

 

 

 

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny

3. Alátámasztás:

A B-REKORD 1,2 m szélesség fölött építés közben alátámasztás nélkül nem terhelhető. 2,0 m-es nyílásméretig középen egy helyen, 2,0 m-nél nagyobb nyílás esetén 80 cm-enként egy alátámasztás szükséges. Ha valahol koncentrált terhelést kap azon a helyen (is) alá kell támasztani. Gerendás födém kialakításakor az áthidalóra eső gerendákat szintén alá kell támasztani

 

 

 

 

 

 

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny

 4. Kibetonozás:

A megfelelően alátámasztott redőnytokot C 16-16/kk minőségű, azaz legfeljebb 16 mm szemcseátmérőjű adalékanyaggal, kissé képlékeny konzisztenciájú, plasztikus de nem folyós állagú friss betonnal készüljön. A kivitelezés során ügyelni kell a megfelelő bedolgozásra. Egy áthidalóba a teljes betonmennyiséget egy munkaütemben kell bedolgozni.

 

 

 

 

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny

5. Utókezelés, alátámasztás eltávolítása:
A gyors kiszáradás ellen a betont locsolással, lefedéssel védeni kell. Az alátámasztásokat csak a beton teljes megszilárdulása után (~28 nap) távolítsuk el!

 

 

 

 

 

 

6. Vakolás:
A B-REKORD külső és belső felülete el van látva diszperziós műgyanta kötőanyagú ragasztóba ágyazott felületerősítő üveghálóval mely kíválló alapot biztosít minden típusú vakolat és hőszigetelő rendszerhez. A repedések elkerülése érdekében fontos a B-REKORD megfelelő hálózása minden irányba!

 

 

 

 

 

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny

7. Belső munkálatok:
Gurtnis kezelésű redőny esetén a B-REKORD tartalmazza a gurtnibevezető elem alsó részét, ezt körbe kell vakolni de nem szabad eltüntetni! A gurtni bevezetővel függőlegesen egyvonalba kell bevésni majd begipszelni a gurtnicsévélő autómata műanyag dobozát. A rögzítéskor ügyelni kell arra, hogy a doboz méretei ne változzanak, ne nyomódjon össze, a behelyezés mélységénél pedig számolni kell a felhordandó vakolat vastagságával, a jól bevésett doboz a simított vakolattal kerül szintbe.

 

Nyílászáró beépítés:

ema Áthidalóba (falazatba) épülő redőny1 Elhelyezés: A nyílászáró beépítését mindig a B-REKORD alsó síkjának bevakolása előtt kell elvégezni. A jól beépített B-R megadja a pontos szemöldök magasságot ezért a nyílászáró tokját szerelési hézag nélkül, alulról szorosan a merevítő gerenda illesztőpereméhez kell támasztani, majd a tokot a gerendához csavarozni.

2 Rögzítés: A B-REKORD merevítő gerendájának köszönhetően a nyílászáró felül is stabilan rögzíthető. A 1,2 mm falvastagságú zártszelvényű alumínium profilba csavarral rögzíthető a tok. A hőhid elkerülése érdekében a gerenda belső oldalán kialakított csatornát PU habbal ki kell tölteni.