velux logo

optilight logo

A tetőtér beépítésekor az a cél, hogy egy világos, áttekinthető lakóteret tudjunk kialakítani. A beáramló fény mennyiségét pedig a beépített tetőtéri ablakok mennyiségével és elhelyezési módjával szabályozhatjuk. A tetősík-ablakok nagy előnye, hogy egyszerűen, gyorsan beépíthetőek, és gazdaságos megoldást jelentenek a tetőterek megvilágítására. A lakótér több fényhez jut, ami főleg télen jelent nagy előnyt, hiszen nemcsak a közérzetet javítja a bejutó napfény, hanem olcsóbbá teszi a fűtést is.

Tetőtéri ablakok széles választékban

A tetőtéri ablakok és ablakrendszerek széles választéka áll rendelkezésre minden elképzelhető kombinációban. Választható alsó vagy felsőkilincses változat, és középső vagy felső tengely mentén való nyitás. A különféle árnyékolástechnikák segítségével megóvható a tetőtér az erős napsütéstől és felforrósodástól a meleg nyári napokon.

A tetőtéri ablakok kiválasztásánál és beépítésénél fontos szempont az, hogy a belső terek megfelelően legyenek bevilágítva és biztosítva legyen a hasznos tér optimális használata. Ehhez tartozik még a kilátás biztosítása valamint az ésszerű beépítési magasság, ami lehetővé teszi a problémamentes nyitást és zárást.

A könnyű kezelhetőséget és biztonságot különböző választható opciók teszik lehetővé. Ilyen például a választható karbantartást nem igénylő felület, belső biztonsági üveg, por és rovarszűrő betét, elektromos mozgathatóság, háromrétegű üvegezés.