Az Otthon Melege Program 2016 pályázattal kapcsolatos mindennemű hivatalos információt a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Kft. (NFSI) honlapján találja meg itt: https://csaladihaz2016.nfsi.hu/

Alap információk a pályázattal kapcsolatban:

A lakossági ablakcsere pályázat kiváló lehetőséget biztosít a kültéri nyílászárók cseréjére, mellyel akár 520.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a pályázók, amit utólag kap meg a sikeres pályázó.
A pályázat csak családi házak esetén vehető igénybe, és az alábbi főbb követelmények vannak előírva: 1996 előtt épült és 1995. dec. 31-ig kiadott építési engedéllyel kell rendelkező, egy lakásos, maximum 135 m2 alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló, és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (azaz lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható ez a 2016-os vissza nem térítendő támogatás.
A támogatás összege a pályázatra beadott költségvetés összköltségének 40-55%-a lehet, és legfeljebb 2,5 millió Forint lehet.
A támogatás benyújtásához ügyfélkapus regisztráció szükséges, és kizárólag magánszemélyek pályázhatnak!
Ha pályázni szeretne, de nincs ügyfélkapu regisztrációja (ami a pályázati regisztrációhoz szükséges), azt mihamarabb pótolja, mert akár több napot is igénybe vehet! Ezt a www.magyarorszag.hu hivatalos kormányzati oldalon teheti meg, vagy kérje pályázatírója segítségét!

A pályázatról bővebb információt a Magyar Kormány hivatalos oldalán belül itt talál: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/fejlesztes-es-klimapolitikaert-valamint-kiemelt-kozszolgaltatasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/csaladi-hazak-felujitasaval-folytatodik-az-otthon-melege-program

A pályázattal kapcsolatos dokumentumokat az alábbi linkeken töltheti le:

Amint a fentebb letölthető kiírásból is látható, a pályázókkal szemben támasztott feltételek nem nehezek, viszont az ablakgyártónak szigorú előírásoknak kell megfelelnie.
Mi szerencsére felkészültünk, ezért az EMA műanyag, fa, alu-fa, és alumínium ablakai megfelelnek minden szigorú kritériumnak. Íme a legfontosabbak:

ablakcsere palyazat 1,15 U ertek ablakcsere palyazat minosites ablakcsere palyazat teljesitmeny ablakcsere palyazat szellozo elemek ablakcsere palyazat redony ablakcsere palyazat Clima Guard
Ablakok U értékének ('hőszigetelési' érték) 1,15 alattinak kell lenni (Útmutató 6.3. bekezdés, műanyag ablakok esetén)
Az ablak U értéke csak érvényes igazolással (Első Típusvizsgálattal) bizonyítható, az energetikus ezt veszi alapul
Az ablakoknak rendelkezniük kell un. Teljesítmény nyilatkozattal, ezt utólagosan ellenőrizhetik (Útmutató 6.1 bekezdés)
Kötelező az ablak(ok)ba beépíteni az önszabályozó szellőztetőt is, hogy biztosított legyen a megfelelő légellátás.
Az árnyékolástechnikai eszközöket is támogatja a pályázat. így maximális elnyerhető összeg 520.000 Ft, enélkül 450.000 Ft.
ClimaGuard Solar bevonatos üvegezést a pályázat kizárja, mivel előírás a téli szoláris energia nyereség (Útmutató 5.b bekezdés)

 

Nagyobb eséllyel pályázik, ha olyan árajánlatot nyújt be pályázatával együtt, amelyik megfelel a fenti előírásoknak. Ezért ügyeljen rá, hogy a nyílászárók és az azokat Önnek eladó cég megfeleljenek a Pályázati útmutatóban leírtaknak!
Kérjen ajánlatot tőlünk most, és pályázzunk együtt, sikeresen, kedvező árakon!
Használja ehhez online ajánlatkérő űrlapunkat vagy kérjen ajánlatot irodáinktól vagy Partnereinktől!

FIGYELEM! A pályázat benyújtása után már nincs lehetősége módosítani azt, ezért is kiemelten fontos, hogy megfelelő termékekkel pályázzon, az útmutató előírásai szerint! Nagy jelentősége van a pályázat előkészítésének, hogy Ön sikeresen pályázhasson.

FŐBB ELBÍRÁLÁSI SZEMPONTOK:

 • A kiírás szerinti határidőben és az előírások szerint kell benyújtania pályázatát!
 • A nyílászárók hőátbocsátási tényezőjének (Uw) 1,15 W/m2K alatt kell lennie!
 • Minél nagyobb az energia-megtakarítás mértéke, annál jobb feltételekkel pályázik (tehát lehetőleg minél magasabb műszaki tulajdonságokkal rendelkező terméket válasszon a pályázathoz)!
 • Rendelkeznie kell az ablaknak Teljesítmény nyilatkozattal!
 • Rendelkeznie kell az ablaknak független tanúsító intézet által bevizsgált hőátbocsátási értékekkel, azaz Első Típusvizsgálattal!
 • A pályázatot a benyújtási határidő legelső napján nyújtsa be, mivel beérkezési sorrendben lesznek elbírálva!
 • Óriási jelentősége van, hogy teljesen hiánytalanul és a kiírásnak megfelelően legyen beadva a pályázat!
 • Érvényteleníthetik a pályázatot, ha ellentmondást találnak a beküldött dokumentumokat és az űrlap között!

A PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE 4 LÉPÉSBEN:

1. lépés: Ingyenes ablakcsere ajánlat bekérése az EMA-tól
Online ajánlatkérőnkön vagy irodáinkon keresztül, teljesen díjmentesen kérheti ajánlatunkat. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a teljes ajánlat elkészítésében. Javasoljuk, hogy kérje helyszíni felmérésünket, mert ennek segítségével még pontosabb adatokkal pályázhat, hogy elkerülje az esetleges későbbi pluszköltségeket! A pályázathoz az alábbi EMA ablakokat, erkélyajtókat, és bejárati ajtókat javasoljuk, fokozott hőszigetelésű 3 rétegű üvegezéssel:

 • Műanyag: EMA Blue 92, EMA Blue 82, EMA G2
 • Fa: EMA Excelsior
 • Alumínium: kérje munkatársunk tanácsát, hogy az Önnek legmegfelelőbbet ajánlhassuk, mivel több profilcsaládunk is megfelel a kiírásnak!

2. lépés: Regisztráció a hivatalos pályázati portálon.
Az Otthon Melege Programra ezen a hivatalos linken keresztül lehet regisztrálni: https://zbr-nyilaszarocsere.hu/
Itt még csak az előzetes regisztrációt tudja elvégezni a pályázó. Magának a pályázatnak a tényleges beadására csak ezt követően kerülhet sor, tehát a regisztráció elengedhetetlen része a pályázat beadásának!
A pályázat beküldésével kapcsolatos határidőket a fenti országtérkép mutatja, régiónként.

3. lépés: Energetikai számítások elkészíttetése
A pályázó családi házában jelenleg bent lévő nyílászárók műszaki tulajdonságait fel kell méretni egy erre szakosodott szakembernek, azaz egy energetikus mérnöknek. Az energetikussal meg kell csináltatni az új nyílászárókkal kapcsolatos számításokat is. Ezekről készít egy energetikai számítást és kimutatást, ami a pályázat szerves részét kép
ezi, tehát ugyancsak elengedhetetlen. Ehhez az energetikusnak szüksége lesz az új nyílászárók műszaki paramétereire, amit tőlünk tud megkapni, ehhez pedig kell a fentebb már említett Teljesítmény nyilatkozat.
2 dolgot nagyon fontos tudni:

 • Nem pályázhat olyan termékekkel, amelyek nem rendelkeznek Teljesítmény nyilatkozattal!
 • Minél nagyobb az energetikus számításában kimutatott energia-megtakarítás mértéke az új nyílászáró cserével, annál jobb eséllyel pályázik a vissza nem térítendő támogatásra, és annál többet spórolhat!

4. lépés: A pályázat beküldése
Ha fenti lépéseken már túl van, és ellenőrizte az anyagokat, töltse fel mielőbb a hivatalos pályázati oldalra: https://zbr-nyilaszarocsere.hu/
A bejelentkezés után kitöltheti az űrlapokat, feltöltheti az előírt dokumentumokat, és már be is küldheti pályázatát.

HA SIKERESEN PÁLYÁZOTT, és elnyerte a vissza nem térítendő támogatást, erre mindenképp ügyeljen:

 • Mivel a kivitelezési (ablakcsere) számláknak a sikeres pályázati értesítés keltezésénél későbbinek kell lennie, ezért javasoljuk, hogy csak azt követően kezdje meg az ablakcserét, ha már megkapta a nyertes pályázati kiértesítést.
 • A számlákon a nyertes pályázó magánszemély nevének és adatainak kell szerepelnie, más személy (vagy cég) neve és adatai nem megfelelőek, azokat nem fogják elfogadni!

Nyertes pályázatot és szakszerű ablakcserét kíván Önnek az EMA-Csapat!

Ne maradjon le a pályázattal kapcsolatos fontos fejleményekről! Kövessen bennünket a hivatalos Facebook oldalunkon!

facebook logo